Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za kraj...

Deset "provjerenih" načina da napustite svog ljubavnika

\'78057026_pho_ziv_281211\'
Photos.com
16.11.2012.
u 15:29

"I biram riječi kako ću ti reći da krivac nije netko treći", pjeva i Jelena Rozga u svom hitu Razmažena. Različite su fraze koje muškarci i žene koriste kako bi označili kraj veze

Vi vjerojatno već i znate da je vaša veza gotova, no morate skupiti snage to i izgovoriti partneru. Rezultati studije stranice SeekingArrangement.com na 1000 ispitanika pokazali su zašto i kako ljudi najčešće ostavljaju svoje dotadašnje partnere.

Postoje velike razlike u načinu na koji će to partneru poručiti žene, a kako muškarci. Žene se više brinu kako muškarcu to reći nježno pokušavajući ublažiti emocionalne razloge za prekid, a muškarci se ne libe reći ako su našli neku drugu.

Zanimljivo, iako se fraza "nisam spreman ozbiljno se vezati" obično pripisuje muškarcima, žene je najčešće koriste, a često se služe i frazama poput "mislim da idemo prebrzo" ili "ne zarađuješ dovoljno", prenosi Daily Mail

Kod muškaraca nedostatak fizičke kompatibilnosti i loš seks daleko su važniji razlog za prekid od primjerice toga tko koliko zarađuje. Daljnji razlozi za prekid za njih su nedostatak privlačnosti i gubitak seksualne vatre.

"Kako reći ti polako?"

Partneri najčešće završavaju odnose "licem u lice", ali bilježi se trend porasta prekida e-mailom i SMS-porukama.

Nešto više od polovice žena (52 posto) i 43 posto muškaraca spremno je partneru razlog prekida izreći "uživo". Čak 32 posto muškaraca i 27 posto žena to su spremni učiniti telefonski, a 15 posto muškaraca i 12 posto žena to će učiniti e-mailom. Ni kod ostalih kanala za prekid nema velike razlike: 6 posto muškaraca i pet posto žena koristit će poruke, a 4 posto svih ispitanika zamolit će prijatelja da njihovu partneru obznani kraj veze.

 

Deset najčešćih razloga zašto žene prekidaju veze:

1. Nisam spremna na tako veliku obvezu/žrtvu.

2. Mislim da idemo prebrzo.

3. Ne zarađuješ dovoljno novca.

4. Nisi dovoljno zreo.

5. Moram se usredotočiti na karijeru.

6. Ne volim tvoje prijatelje ili obitelj.

7. Ne funkcioniramo zajedno.

8. Nećemo se vjenčati pa zašto da se "mučimo"?

9. Nemamo dovoljno toga zajedničkog.

10. Ne vjerujem ti.

 

Deset najčešćih razloga zbog kojih muškarci prekidaju veze:

1. Ne funkcioniramo zajedno.

2. Upoznao sam nekog drugog.

3. Ne privlačiš me više.

4. Nestalo je seksualne iskre.

5. Nije do tebe, u meni je problem.

6. Moram se usredotočiti karijeru.

7. Želimo različite stvari u životu.

8. Ne želim te više vidjeti.

9. Nisam se još spreman obvezati.

10. Nemamo dovoljno toga zajedničkog.

Komentara 3

GL
globalsolutions
14:00 18.11.2012.

za vezu, a i njen prekid je potrebno dvoje!

MI
missmirei
21:52 18.11.2012.

ma da li me oči varaju ili vi to citirate jelenu rozgu?? zar nema pametnijih stihova ama baš nitko drugi??

IS
istima
09:32 19.11.2012.

globalsolutions je napisao/la: za vezu, a i njen prekid je potrebno dvoje! --------------------------------------------------------------------------- he he.... a kako ti misliš ostati u vezi kada ona/on.... ode ? :) promisli još jednom što si napisao pa ćeš se i sam nasmijati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije