Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je ispravno?

Dermatolozi otkrivaju: Ako se tuširate na ovaj način, radite veliku grešku!

Shutterstock
16.07.2020.
u 07:00

Tuširanje se čini kao jednostavna stvar kod koje nema puno filozofiranja. Ipak, dermatolozi otkrivaju koje greške radite, a mogu trajno oštetiti vašu kožu.

Možda niste nikada razmišljali o ovim stvarima, a redovito ih radite i to - na pogrešan način. Za The Healthy stručnjaci su otkrili kako se većina nas vrlo vjerojatno tušira potpuno pogrešno! Evo koje stvari bi trebalo odmah prestati raditi.

Tjeme perete noktima
Sandy Johnson, liječnik, otkriva da bi se kosa i tjeme trebali prati vrhovima prstiju, odnosno jagodicama, a nikako noktima. Grubo trljanje može oštetiti kožu i ogrebati ju. Bitno je da izbjegavate agresivno trljanje vrhova kose jer ju to može zapetljati i oštetiti.

Tuširate se u toploj vodi - i predugo
Ne morate se prati u ledenoj vodi, pogotovo zimi, ali nemojte ni okrenuti slavinu na najtopliju. Mona Gohara, liječnica, rekla je kako zimi ljudi imaju običaj tuširati se dugo i to u vreloj vodi, a to nikako nije zdravo za kožu. Na taj način se uklanjaju prirodna ulja i tekućine s kože koje su nam potrebne.

Ne koristite regenerator na tjemenu
Većina ga stavlja samo na vrhove kose, ali dr. Johnson tvrdi da je to potpuno pogrešno i da bismo ga trebali stavljati po cijeloj dužini kose, od korijena do vrhova, jer on hrani i kožu, odnosno tjeme. 

Zamolio djecu da se pretvaraju kao da pričaju na telefon, pa ih njihova gesta iznenadila:

Perete se spužvom
Dr. Gohara kaže da su spužve i četke za kupanje stravično grube, pa tako oštećuju prirodnu barijeru kože i njena ulja. Preporučuje korištenje nježnih krpa ili jednostavno tuširanje rukama.

Ne isperete dobro gelove za tuširanje
Jako je bitno da dobro uklonite sapune, šampone i gelove s tijela i kose, tvrdi Johnson. Ako ostanu na koži mogu začepiti pore i uzrokovati iritaciju. Osim toga, mogu se pojaviti i akne. 

Čekate predugo da se namažete losionom
Najbolje vrijeme za namazati losion je odmah nakon tuširanja. Tapkanjem ručnikom osušite kožu i odmah se namažite kako bi se losion što bolje upio u kožu. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ŠišJuha
ŠišJuha
22:23 16.07.2020.

A koi je losion dobar za kožu, pitralon?

PE
PetrusManus
21:39 16.07.2020.

U ovo je bio poučan tekst, dali itko po vama išta radi ispravno,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije