Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO JE ZNATI

Dermatologinja otkrila zašto trebate oprati zube prije nego što operete lice: ‘Može biti štetno za kožu!’

Shutterstock
25.09.2022.
u 07:00

- Bakterije u ustima iz pjene od paste za zube mogu uzrokovati akne na bradi, te mogu ostaviti ostatke paste za zube s vodikovim peroksidom, alkoholom, sodom bikarbonom i fluoridom na koži cijelu noć što nikako nije dobro - objasnila je.

Možda mislite da ste svoju jutarnju rutinu doveli do savršenstva, no možda biste ju ipak trebali preispitati, pogotovo ako perete lice prije nego što operete zube. Naime, jedna dermatologinja otkrila je da je vrlo važno oprati lice tek nakon pranja zubiju jer bi u suprotnom to moglo štetiti vašoj koži, umjesto da ju učini čistom i sjajnom, piše Mirror

Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice:

1/10

- Bakterije u ustima iz pjene od paste za zube mogu uzrokovati akne na bradi, te mogu ostaviti ostatke paste za zube s vodikovim peroksidom, alkoholom, sodom bikarbonom i fluoridom na koži cijelu noć što nikako nije dobro - objasnila je dermatologinja u videu kojeg je podijelila na svom Tik Tok profilu, gdje i inače dijeli savjete. 

Potom je objasnila da to može uzrokovati i iritaciju i suhoću kože. Naglasila je da je zato vrlo važno da lice temeljito očistite i operete nakon pranja zubiju, kako biste uklonili sve tragove paste za zube i mirno legli spavati. Objašnjava i da je važno da pripazite kakvu pastu za zube kupujete, a pogotovo ako stavljate pastu na prištiće kako biste ih isušili. Primjerice, koncentracije koje su dobre za zube „pregrube“ su da ih se stavi na lice, jer pasta tada može isušiti te jako nadražiti kožu. Ako želite biti bez briga, pazite da koristite pastu čija formula nema dodatne izbjeljivače, zubne vodice ili boje, odnosno sve što može nadražiti kožu. 

@dermguru Chin acne👉 could’ve been your toothpaste all along. #Dermguru #Acne #DermTok #SkinTok #SkincareHacks ♬ gford._ gets no maidens - $avøry-$adisticpai

Korisnici Tik Toka bili su šokirani ovim otkrićem, te su mnogi priznali da nisu imali pojma o tome. 

- Shvatila sam to sama na teži način kada su mi počeli izbijati prištići na bradi. Od tada uvijek prvo perem zube pa tek onda lice - napisala je jedna korisnica. 

S ovim trikom zaspat ćete za pet minuta! 😴  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije