Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brijati ili ne?

Depilirani muškarci ženama su draži nego dlakavi

Striperi, muškarac, muškarci, torzo, prsa, (1)
Martina Popovčić/PIXSELL
11.10.2012.
u 12:59

U istraživanju su sudjelovale žene koje su ocjenjivale izgled muškarca prije i poslije brijanja, a tek je 20 posto ispitanica dlakava prsa smatralo privlačnijima

Čak 80 posto žena preferira muškarce bez dlaka na prsima koje smatraju puno privlačnijima od dlakavih. Jedno je od evolucijskih objašnjenja i to što su tijekom povijesti izbjegavale uši i parazite koji su se mogli nastaniti na dlakavim mužjacima.

– Evolucijska teorija možda nije potpun odgovor jer bi po njoj u kulturama koje su bliže ekvatoru i gdje su paraziti češći trebale izbjegavati dlake, a upravo se tamo one smatraju privlačnima – objasnio je voditelj studije Pavol Prokop sa slovačkog sveučilišta Trnava.

U istraživanju su sudjelovale žene koje su ocjenjivale izgled muškarca prije i poslije brijanja, a tek je 20 posto ispitanica izjavilo da su im dlakava prsa privlačnija. One koje su se odlučile za "gola" prsa nisu mogle objasniti zašto je tome tako.

Prijašnja istraživanja potvrdila su da je glatka prsa preferiraju Kineskinje, Novozelanđanke, Amerikanke sa zapadne obale i Turkinje, a jedino se Kamerunke "pale" na dlakave. Isto tako, jesu li dlake privlačne ili ne određuje ženino hormonalno stanje pa su im u plodnim danima privlačniji muškarci bez dlaka, dok im poslije ovulacije dlake ne smetaju toliko, piše Daily Mail.

Komentara 1

Avatar mate112
mate112
13:15 11.10.2012.

kad ćete već jednom zapamtit: PTICA NE PRAVI GNJEZDO NA GOLOJ GRANI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije