Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dental Centar b2 – više od ordinacije

Centar Oralne Higijene
Foto: PR FOTO
1/6
PR
Autor
PR članak
02.12.2015.
u 13:00

Otvoren Centar Oralne Higijene i Hostel Connect

Koliko god da je moderna stomatologija napredovala, niti jedan nadomjestak koji nudi nije kao prirodni zub. Upravo zbog toga stomatologija u 21. stoljeću stavlja naglasak na ranu prevenciju bolesti zuba uz najmoderniju stomatološku opremu.

Dental Centar b2 je ordinacija dentalne medicine koja objedinjuje sve što zahtijeva suvremena stomatologija: uspješnu metodu prevencije, vrhunske stručnjake za estetsku stomatologiju i kirurgiju s ugradnjom implantata, te hostel za oporavak u sklopu klinike, sve u središtu Zagreba. I to je ono što ovu ordinaciju čini drugačijom od drugih.

Osim što je ordinacija opremljena suvremenom tehnologijom, uključujući Planmeca Pro Max 3D CBCT CT i ortopan, stručan tim vode specijalisti oralne kirurgije s višegodišnjim iskustvom, dr.med.dent. Andrej Božić i dr.med.dent. Petar Bago, koji i sami zagovaraju ranu prevenciju te se redovito usavršavaju u svom dijelu struke.

Rana prevencija

Što je Centar Oralne Higijene?
Centar Oralne Higijene otvoren je u sklopu Dental Centra b2 kako bi se dao naglasak da je redovitim čišćenjem zuba moguće u ranoj fazi dijagnosticirati bolest, te spriječiti njeno širenje. Jeste li znali da individualna preventivna terapija, te redoviti kontrolni pregledi mogu smanjiti preko 90% problema u stomatologiji? Naime, koliko god mislili da dobro čistite svoje zube kod kuće, ipak postoje nedostaci koje će prepoznati samo vaš stomatolog. To pravilo vrijedi kako za obični karijes tako i za problem parodontološke prirode koji može postati puno veći te dovesti do samog gubitka zubi, a nakon toga je potrebno intervenirati implantologijom. Stoga je bitno posjetiti svog stomatologa bar dvaput godišnje.

Sve počinje osmijehom!

Naš je tim prije svega specijaliziran za rano otkrivanje i liječenje parodontalnih bolesti i prvi smo takav centar u Hrvatskoj.

10 razloga zbog kojih morate posjetiti Centar Oralne Higijene:
Profesionalno čišćenje i poliranje zubi preporučuje se obaviti dvaput godišnje za sve ljude, bez obzira na to imate li nekakav problem ili ne, a posebno ako se nalazite u jednoj od sljedećih rečenica:

  1. Prebrzo ili prejako četkanje
  2. Četkanje zubi odmah nakon konzumiranja kiselih jela ili napitaka
  3. Neredovito pranje zubi
  4. Nepravilno pranje zuba pri kojem se neke površine u ustima ne čiste
  5. Nekorištenje konca za zube
  6. Ignoriranje problema poput krvarenja desni
  7. Izostanak redovitih posjeta stomatologu
  8. Prekratko pranje zuba
  9. Neredovito mijenjanje četkice za zube
  10. Neredovito čišćenje zubnog kamenca

Što kad boli ili nedostaje zub?
Ako boli ili nedostaje zub, tada se što hitnije treba obratiti svom stomatologu. Dental Centar b2 ima Planmeca Pro Max 3D CBCT potpuno digitalni CT uređaj koji predstavlja svojevrsnu revoluciju u planiranju stomatoloških zahvata. On, naime, omugućuje da vidimo "nevidljivo". Drugim riječima, pomoću CT snimke može jasno vidjeti ono što pomoću digitalnog ortopana ne može. Uspoređujući snimke digitalnog ortopana i CT-a kod iste osobe vrlo se često mijenja plan cijele terapije. Ono, još važnije, on okuplja tim stručnjaka s višegodišnjim iskustvom jer važno je istaknuti da je jednako bitna kvaliteta implantata i dentalnog materijala kao i stručnost doktora koji ga ugrađuje.

Dental Centar b2 otvorio hostel Connect!
Budući da je hostel smješten na drugom, a klinika na najvišem katu u istoj zgradi, Dental Centar b2 u potpunosti je ostvario svoju namjeru da svojim pacijentima osigura smještaj koji će im maksimalno olakšati oporavak nakon dentalnog zahvata. Pacijentima je omogućen komoditet, ali i određena sigurnost da će nakon zahvata u bilo kojem trenutku moći doći do stručne informacije o svojoj terapiji te biti u blizini ordinacije. Zaposlenici klinike i hostela govore strane jezike: engleski, njemački i talijanski, tako da strani gosti neće osjetiti jezičnu barijeru prilikom komunikacije.

Foto: PR FOTO

Ni ime hostela Connect nije doneseno sasvim slučajno. Naime, osim ugodnog ambijenta, cilj je bio osigurati prostor koji će pacijentima dati priliku da se upoznaju jer dolaze iz različitih dijelova svijeta, sklope nova poznanstva, prijateljstva, a možda i poslove. Tako se u sklopu ovog hostela također nalazi recepcija te zajednička kuhinja s malim dnevnim boravkom kućnog ambijenta.

Cjelina hostela ima vlastiti koncept koji odiše posebnim ugođajem, a interijeru posebnost daju i vidljive instalacije te novi po mjeri rađen namještaj kombiniran s originalnim detaljima koji opisuju gradove po kojima su sobe dobile ime. Sam hostel, kao i sobe, su uređene po visokim strogim standardima. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu s tušem prilagođenim i za osobe s invaliditetom, televizor i brzi internet, a za obitelj s malom djecom se sobe mogu spojiti i prilagoditi njihovim potrebama.

Želite prijaviti greške?