Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dečki u suknjama s modnih pista apsolutni su hit među Japancima

suknja
Reuters
27.10.2009.
u 17:15

Iako su modni dizajneri već eksperimentirali s muškim suknjama, “obični” muškarac na cesti dosad je ipak poštovao granice.

Danas je često granica među spolovima sve manje prepoznatljiva na većini područja, pa tako i u izgledu modernog muškarca i žene. Čak niti suknja više ne jamči da se ispod nje uistinu krije - žena. Dok su modni dizajneri poput Vivian Westwood ili Jeana Paula Gaultiera već odavno počeli eksperimentirati s ovim komadom ženske odjeće i u muškoj modi, običan muškarac na cesti još nije prihvatio ovaj novitet. Barem u većem dijelu svijeta, no to se više ne može reći i za Japan.

Naime, u živahnim tokijskim četvrtima Harajuku i Shibuya gotovo da i nije neobično vidjeti muškarca u suknji. I ne radi se o kimonu ili kiltu, nego najobičnijoj ženskoj suknji.

“Dečki u suknji” ili “pleme suknji” sve su češće nadahnuće upravo modnim dizajnerima zbog svojega svakodnevnog odijevanja ovoga tradicionalno ženskog komada odjeće.

Najpopularnije su duge, crne suknje, ali nije neobično vidjeti ni muškarca koji preko svojih kratkih hlača navuče kratku suknju. Iako ste pomislili da možda barem boje ili materijali ipak odišu “muževnošću”, prevarili ste se. Suknje su često vrlo živahnih boja, a nerijetko uz njih idu i uske majice.

Ako nekog od “dečki u suknjama” upitate zašto nose suknje, jedan od odgovora možda bude “zato što volim kad leprša na vjetru”, prenosi novinar japanskog dnevnika Mainichi Daily News.

Iako ste možda pomislili da je ovo već poznat fenomen i da se takve osobe zovu “transvestiti”, pripadnici “plemena suknji” ističu da postoji važna razlika. Oni, naime, ne nose suknje zato što žene nose suknje pa to žele činiti i oni, nego - zato što im se suknje sviđaju.

Neki pak žele zadržati svoju muževnost pa tako tvrde da je jedan od razloga sama kupovina suknji te - mnoštvo žena u trgovini.

No, tko će odrediti gdje je granica ili možemo li na cesti uskoro očekivati i muškarce u cipelama s visokim potpeticama? Ono što bi žene i muškarce koji se ovakve mode užasavaju ipak moglo utješiti jest to da bi potpetice mogle biti malo veći “zalogaj” za muškarce budući da bi za razliku od “uskakanja” u ležerne i lepršave suknje “penjanje” na visoke potpetice bilo nešto manje udobno.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
botanicharka
17:37 27.10.2009.

konačno :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije