Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Daske za rezanje, daljinski upravljač...Ove stvari u kućanstvu prljavije su od - toaleta!

shutterstock
13.09.2021.
u 11:30

Prepune su klicama i bakterijama, ali jednostavno ih možete očistiti uz ove savjete

Iako smo ustrajni u tome da operemo ruke nakon korištenja zahoda, mnogi od nas ne shvaćaju da u kući ima puno stvari na kojima se nalazi isto toliko klica i bakterija. Zapravo, postoji dosta predmeta koji imaju čak i više bakterija nego zahod, jer ne shvaćamo koliko su prljavi pa ih ne čistimo tako često, kako piše The Spruce.

Mobitel
Čak i ako nikada ne odnesete svoj mobitel u kupaonicu, ipak je prekriven bakterijama od svega što primite i svake površine koju dodirnete. Čišćenje je vrlo jednostavno uz odgovarajuće zalihe: malo alkohola, destilirane vode i krpe od mikrovlakana.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

Tipkovnica i daljinski
Koliko puta dnevno dodirnete tipkovnicu prijenosnog računala ili daljinski upravljač za televizor? Baš kao i mobitel, on je prepun klica od svake stvari koju dotaknete. Čišćenje je jednostavno ako koristite dezinfekcijsku maramicu napravljenu za elektroniku. 

Kvaka od kupaonica
Operu li svi u vašem kućanstvu ruke svaki put kada koriste zahod? Vjerojatno ne! Ne samo da kvaka na kupaonici obiluje bakterijama, već i sve kvake, ručke, prekidači za svjetlo i elektroničke tipkovnice po kući. Brzo brisanje maramicom za dezinfekciju riješit će problem. 

Daska za rezanje
Bakterije koje se prenose hranom uzrok su mnogih najčešćih bolesti u kućanstvu. Unakrsna kontaminacija sirovom hranom, pokvarenom hranom i neopranim proizvodima dovodi do razmnožavanja bakterija. Daske za rezanje, osobito drvene, neki su od najgorih prijestupnika jer se bakterije mogu utisnuti u sitne rezove i udubljenja na površini. Daske za rezanje treba prati u vrućoj vodi sa sapunom nakon svake upotrebe, a za meso i povrće trebaju postojati zasebne daske.

Kuhinjske spužve
Kad uhvatite dašak neugodnog mirisa, osjetite miris koliformnih bakterija koje vrebaju u porama spužve, vrijeme je za čišćenje ili zamjenu spužve. Stavljanje spužve u mikrovalnu na nekoliko minuta jednostavno neće uspjeti. Spužve se moraju očistiti dezinfekcijskim sredstvom u kipućoj vodi. Najbolje je jednostavno ih zamijeniti svakih nekoliko tjedana.

Koliko često zapravo treba prati traperice? Stručnjaci imaju odgovor:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije