Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Darujte božićno drvce napuštenim životinjama u Dumovcu

napuštene životinje
Prijatelji životinja
31.12.2009.
u 12:29

Prijatelji životinja pozivaju sve koji su kupili božićno drvce u tegli da ga nakon blagdana daruju Skloništu za napuštene životinje u Dumovcu kako bi psima pružili hlad za vrućih ljetnih mjeseci.

U ovo blagdansko vrijeme, kada brojne domove ispunjava miris crnogorice, Prijatelji životinja pozivaju sve koji su kupili božićno drvce u tegli da ga nakon blagdana daruju Skloništu za napuštene životinje u Dumovcu kako bi psima pružili hlad za vrućih ljetnih mjeseci.

Također apeliraju na potpisivanje peticije za izmjenu Zakona o zaštiti životinja kojom bi se u potpunosti zabranilo usmrćivanje napuštenih životinja te mole da se ne kupuju životinje jer se time podržava nehumana trgovina životinjama.

- Imate li sve potrebne uvjete i suglasnost čitave obitelji, radije udomite psa ili mačku i tako spasite nečiji život. Životinje nisu predmet i zato ne bi trebale biti darivane – upozoravaju Prijatelji životinja.

Iz tog razloga Prijatelji životinja, Sklonište za napuštene životinje u Dumovcu i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba organiziraju akciju udomljavanja životinja kojom žele potaknuti građane da pruže dom nekom od brojnih napuštenih pasa i mačaka.

U tome im je pomogao i vratar NK Međimurje Ivan Banović koji je u Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica, poznat po svojem dobrom djelu spašavanja zalutale mačke s nogometnog terena za vrijeme utakmice između Šibenika i Međimurja. Za ovaj čin Banović je od glavnog suca zaradio žuti karton dok su mu udruge PETA Njemačka i Prijatelji životinja poslale pohvalnicu i zahvalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije