Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav vam je ukus?

Danas je Svjetski dan glazbe, a ona može odrediti i koliko zarađujete u životu!

Shutterstock
21.06.2019.
u 13:33

Slušate li glazbu samo u autu ili dok vježbate u teretani, vrsta glazbe koju birate da se opustite i koja je ugodna vašem uhu može puno toga otkriti o vama.

Istraživači sa Sveučilišta British Columbia tvrde da vrsta glazbe koju preferirate može otkriti kojem društvenom sloju pripadate.
U istraživanju je sudjelovalo gotovo 1600 odraslih iz Toronta i Vancouvera, a ispitani su tijekom telefonskog razgovora dali odgovre na pitanja koju vrstu glazbe biraju u kojim situacijama, što uopće ne mogu slušati i sl.

Siromašniji i manje obrazovani ljudi skloniji su slušati country, disco, heavy metal i rap. Bogatiji i bolje obrazovani iskazali su kako radije slušaju klasičnu glazbu, jazz, operu, pop, reggae, rock, mjuzikle, kazališnu glazbu...

Osobe koje su imale niži stupanj obrazovanja u većini su slučaveja odgovarali "nema šanse" na pitanje bi li slušali, primjerice, klasičnu glazbu. Ipak, to ne znači da će stupanj obrazovanja utjecati na formiranje vlastitog glazbenog ukusa, tvrde autori studije. Postoje tu mnogi parametri koje treba uzeti u obzir u proučavanju nečijeg glazbenog ukusa, zaključuju.

Prisjetili smo se najvećih hitova s naše Dore, pogledajte što smo pjevali:

Ključne riječi

Komentara 4

KO
korektor1619
23:04 21.06.2019.

Naši glazbenici paraziti organiziraju besplatne koncete, kao danas na Zrinjevcu. Nararavno zna se tko to skupo plaća. U zemljama poput Austrije, Italije za takve koncerte skupe su ulaznice i u tim zemljama glazbenici, kulturnjaci nisu paraziti na grbači naroda.

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
20:12 21.06.2019.

Chopin mon amour

ŽO
žoržet
13:34 22.06.2019.

kaj bi se onda reklo za ovu našu sve masovniju kvazidomoljubnu kliku koja odvaljuje na thompsona i cajke, i istočno i zapadno od drine!?! A tko je kriv, zna se, lanjska (nekim neobjašnjivim čudom) hit-pjesma vojka vrućine najbolje to kaže:: '...netko me sabotira, protiv mene lobira... možda je vlada, možda su srbi, možda masoni... kako to, kako to???'. sigurna sam da i u komšiluku imaju sličnu inačicu te istine, možda npr. u izvedbi 'proročkog' i glazbenog mega-cara ramba amadeusa:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije