Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prešla 4000 km

Dala otkaz da bi hodala od Meksika do Kanade: Slomila je dva rebra, srela medvjeda, a sad piše knjigu

Privatna arhiva
21.02.2020.
u 14:06

Dok mi tek sanjamo o davanju otkaza i odlasku na drugi kraj svijeta, ova žena odlučila se na taj potez i nije požalila.

Mary Mansfiel iz Hadfielda u Engleskoj odlučila se na avanturu života i proputovala od Meksika do Kanade - hodajući, piše Metro. 40-godišnjakinja je patila od teških migrena od 25. godine, a svakodnevno je morala uzimati tablete protiv bolova kako bi mogla normalno funkcionirati. Prešla je na vegetarijansku prehranu, a simptomi su se smanjili. Godinama su joj glavobolje onemogućavale aktivnosti i uživanje u životu, pa je sada, kada se stanje popravilo, odlučila otići na putovanje. Prohodala je ukupno 4270 kilometara!

Foto: zvonimir ferina

Ovo su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj:

"To je najteža stvar koju sam ikada napravila. Najbolji dio je odlazak od svega i uživanje u životu. Kao da sam u potpuno drugom svijetu, osjećala sam se potpuno i mirno." Putovala je kroz pustinje, hladne dijelove, snježne planine i šume. Svakog dana prešla je oko 40 kilometara i tako šest mjeseci, i to s jednim parom tenisica. "Bila sam sama većinu vremena i jako sam ponosna što sam to napravila. Ne mogu opisati kakva je to avantura. Kampirala sam tijekom noći u divljini, potpuno sama." 

Foto: zvonimir ferina

Ipak, nije sve prošlo glatko - jednom se Mary spotaknula na kamen u Kaliforniji i slomila dva rebra. Drugi put je gotovo pala s litice, a spasila se, naravno, sama. "Bilo je strašno, morala sam nekoliko dana stati kada sam se ozljedila." Treća nesreća bila je susret s velikim medvjedom oči u oči koji je otišao u drugom smjeru, ali i susret s još jednom zvijeri - vukom koji je, nasreću, pobjegao čim ju je vidio.

Mary je dala otkaz i kupila jednosmjernu kartu za San Diego u travnju. Sa sobom je imala jednu torbu sa šatorom, jednu odjevnu kombinaciju, nešto opreme za kuhanje, rekvizite za preživljavanje, hrane za nekih 10 dana i GPS. Biti potpuno sama bio je pravi izazov. 

U studenom se vrazila kući svom partneru Dereku, a sada planira napisati knjigu o cijeloj svojoj avanturi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije