Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Crno vino, čokolada, trava: Stručnjaci otkrili jednostavne načine za uklanjanje i najgorih mrlja

shutterstock
13.03.2020.
u 09:08

Neke mrlje teško je oprati i potrebno je malo više truda kako biste ih se riješili.

Uvijek je teško očistiti mrlje s tepiha i raznih tkanina, pogotovo kada se radi o tkaninama svijetlih boja. Većina ljudi ne zna koji je pravilan postupak uklanjanja stoga su stručnjaci podijelili svoje trikove kako ukloniti i one najgore. Kao glavno pravilo rekli su da su prirodni proizvodi puno učinkovitiji i jednostavniji nego kemikalije, a uklanjanje se radi na različite načine.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako biste se zaštitili od virusa:

Mrlja od crnog vina na tepihu bi se trebala tapšati, a ne trljati, običnom krpom. Zatim se na mrlju stavi sol i pusti se da odstoji nekoliko minuta, kako bi upila ostatak tekućine iz mrlje. Nakon nekoliko minuta, pažljivo se preko prelije kipuća voda i to je sve.

Kada se radi o mrljama od trave, potrebni su samo hladna prirodna voda i ocat. Mješavinom ta dva proizvoda operite tkaninu ručno ili u perlici rublja. Uopće vam nije potreban sapun ni deterdžent. Za mrlje od čokolade potreban je samo sirovi žumanjak koji ćete krpom utrljati na prljavo mjesto i zatim oprati kao i inače.

Pivo je pravo rješenje kada se radi o mrljama od kave ili čaja. Sve što trebate napraviti je utrljati malo pive na mrlju i oprati kao i inače. Kada se radi o mrljama od znoja, trebate napraviti smjesu sode bikarbone i vode. Zatim ju nanijeti na tkaninu i čekati nekoliko sati te na kraju oprati kao i inače, prenosi mirror.co.uk.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svaki dan obavlja kućanske poslove:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije