Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slažete li se?

Čišćenje pozitivno utječe na mentalno zdravlje, a istraživanje kaže da je bolje od wellnessa

Shutterstock
06.08.2020.
u 07:00

Organiziranje i čišćenje vlastitog prostora nije dobro samo za održavanje doma već i za vaše mentalno zdravlje.

Možda poželite otići na masažu, u prirodu, ili spa kako biste se opustili i riješili stresa, ali nedavno istraživanje pokazalo je da možete raditi i neke druge stvari koje će vam također pomoći, poput čišćenja i pospremanja.

PinkVilla otkriva što se događa u nama kada čistimo.

1. Čišćenje je i dobar oblik tjelovježbe, kalorije se troše, a hormon sreće raste. Također, um doživljava zadovoljstvo kada je sve na svojem mjestu.

2. Miris vašeg doma ima snažan utjecaj na mentalno zdravlje - ako je ugodan, osjećat ćete se opušteno, svježe i puni energije.

Na Twitteru je pokrenut hashtag #ženeujavnomprostoru: Brojne žene pričaju o uznemiravanju koje su doživjele!

3. Kada je sve na svome mjestu, osjećate se opuštenije, a to pozitivno utječe i na spavanje. Puno je lakše zaspati u prostoriji koja je uredna i čista nego u neredu.

4. Osim lakšeg sna, koncentracija je bolja kada je sve uredno, a to je posebno važno ako trenutno radite od kuće ili učite za fakultet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije