Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Čišćenje na prirodan način: Iskoristite ove namirnice za održavanje kućanstva

shutterstock
23.11.2020.
u 07:00

Taninska kiselina u čaju pomoći će u čišćenju podova od tvrdog drva.

Iako  su kućna sredstva za čišćenje sigurna, većina univerzalnih proizvoda za čišćenje potencijalno je toksična i može naštetiti našem zdravlju. Srećom, lako ih možete zamijeniti sigurnijim i ekološki prihvatljivim opcijama koje stvarno funkcioniraju, kako prenosi BrightSide.

Banane
Od banana možete napraviti zamku za voćne mušice. Stavite staru bananu i sapun za posuđe unutar staklenke. Zatim zarolajte list papira u oblik lijevka i zalijepite ga trakom tako da održava strukturu te ga dodajte otvoru staklenke. Slatki miris banane privući će muhe, a lijevak i sapun otežat će im izlazak.

Soda bikarbona može učiniti 'čuda' no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Gazirani sok
Ovo popularno piće čini izvrsno prirodno sredstvo za čišćenje. Poprskajte ga preko ogledala u kupaonici, a zatim ga obrišite krpom. Također ga možete koristiti za čišćenje nakita, radne površine ili uklanjanje mrlja s odjeće.

Riža
Ako imate boce ili vaze nepravilnog oblika koje je teško očistiti, riža može poslužiti kao savršeno sredstvo za ribanje. Upotrijebite sirovu rižu i malo sapunice da biste došli do područja koja se teško mogu očistiti. Sve što trebate je staviti smjesu u vazu i zavrtjeti je.

Limun
Mješavina limunovog soka, kore i vode može se koristiti za čišćenje mikrovalne pećnice. Stavite nepokrivenu posudu unutra i upalite je na 3 minute. Ostavite vrata neko vrijeme zatvorena kako para iz vode ne bi mogla izaći. Na kraju, mikrovalnu pećnicu obrišite čistom krpom.

Grejp
Jedan veliki grejp i malo soli služe kao ekološki prihvatljivi alati zbog kojih kada može izgledati kao nova. Prerežite grejp na pola i pospite njegov vrh solju. Smočite kadu, pospite preostalu sol oko dna i ribajte grejp po kadi.

Čaj
Crni čaj može se koristiti za čišćenje i dodavanje sjaja podovima od tvrdog drva. U kantu za pranje podova ulijte malo čaja i pustite da se ohladi. Taninska kiselina u čaju pomoći će u čišćenju podova od tvrdog drva, ali ne biste je trebali koristiti za brisanje laminatnih podova.

Kakva je budućnost umirovljenika u Hrvatskoj? Do 2030. svaki četvrti stanovnik će imati više od 65 godina:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije