Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno i brzo

Čišćenje mikrovalne pećnice zadaje vam muke? Slijedite ove korake i uklonite mrlje u samo nekoliko minuta

Shutterstock
30.01.2021.
u 07:00

Zaboravite na dugotrajno ribanje mrlja.

Dovoljno je jedno podgrijavanje ostataka hrane ili pečenje kokica da se u mikrovalnoj pećnici nakupe mrlje i neugodni mirisi, ali jednako brzo kako su nastali mogu se i ukloniti. Unutrašnjost mikrovalne pećnice trebalo bi čistiti svakih par dana - ako je koristite često. 

Carolyn Forte, direktorica Good Housekeeping Institute Cleaning Lab, otkrila je kako to napraviti u samo nekoliko koraka.

Pomiješajte 1 šalicu vode i iscijeđenog limuna, limete ili naranče - sok iscijedite direktno u vodu. Mješavinu stavite u mikrovalnu pećnicu i uključite na nekoliko minuta dok se ne zapari. 

Odličan trik kojim možete jače ugrijati prostoriju, ali ne i povećati račune!

Otvorite vrata mikrovalne i ostavite da se ohladi pet minuta kako se ne biste opekli, a zatim izvadite šalicu i obrišite unutrašnjost suhom i čistom spužvom. Zahvaljujući citrusu koji ste koristili nestat će neugodni mirisi.

U drugoj šalici možete pomiješati vodu i soda bikarbonu, namočiti spužvu i obrisati vrata - i to je to, proces je vrlo jednostavan i ne traje dugo.

Izbjegavajte pretjerano čišćenje - sterilni domovi nisu uvijek najzdraviji:

1/1
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije