Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorava stručnjakinja

"Čim zahladi, sobne biljke stavite u zatvoreno: I pazite na ovu grešku koju mnogi rade..."

shutterstock
16.09.2022.
u 07:00

Iako se čini kao bezazlena greška, može uništiti druge biljke i vaš dom napuniti raznim insektima i štetočinama

S godišnjim se dobima mijenjaju i potrebe sobnih biljaka, a većinu ih kad zahladi treba sa balkona i lođa premjestiti u zatvoreno, no je li to sve? Portal Mind Body Green otkrio je najbolje savjete stručnjaka za brigu o biljkama po hladnijem vremenu.

Sobne biljke treba staviti u zatvoreno kad temperatura noću padne ispod 12 stupnjeva Celzijusa, kaže stručnjakinja za vrtlarstvo Lindsay Pangborn. "Većina biljaka preferira temperature iznad 15 C stupnjeva pa imajte to na umu ako svoje biljke tijekom jeseni držati na otvorenom", dodaje.

Milenijalci ne znaju brinuti o biljkama: "Puno je stresnije nego što smo mislili"

1/7

Kad dođe vrijeme da unesete svoje biljke, stručnjakinja Maria Failla kaže da ih se prvo treba pregledati i vidjeti imaju li kakve štetočine. U tom ih slučaju treba isprati, pa tek onda premjestiti na njihovo mjesto u zatvorenom.

"Obavezno pogledajte i gornju i donju stranu lišća", napominje Maria, dodajući da pažljivo pregledate i stabljike te da uklonite mrtvo i trulo lišće gdje se nametnici vole skrivati. Ako primijetite nekoliko insekata, nježno ih uklonite, a ako dođe do zaraze biljke, za suzbijanje štetočina možete koristiti organski insekticidni sprej.

Kad su biljke lijepe i čiste, još ih neko vrijeme za svaki slučaj držite dalje od drugih biljaka, savjetuje stručnjakinja koja svoje biljke u tom slučaju drži izolirane i po nekoliko tjedana od čišćenja.

Znate li što sve možete sa sodom bikarbonom? Ovih će pet stvari besprijekorno očistiti:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije