Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire-krumpir, evo kako postići najbolju teksturu

shutterstock
20.10.2021.
u 07:00

Zamijenite vodu jednim sastojkom...

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. 

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept, prenosi The Sun.

@legglauren91

#repostingmyoldvideo #mashedpotatoes #tryingnewthings

♬ The Assignment - Tay Money

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

1/5
Ključne riječi

Komentara 25

MM
Mamina maza
07:47 20.10.2021.

"prema društvenim mrežama radimo ga pogrešno..'' .....buahahah što je nama postalo mjerodavno, pa strašno... Već dugo niste onu da pogrešno jedemo bananu, evo što kažu stručnjaci. Ili mama na instagramu otkrila kako očistiti perilicu uz jedan trik...

Avatar BlackCalder
BlackCalder
08:56 20.10.2021.

Kad mliko ispari, triba ga nadolivati.... za taj pire triba vam 3 litre mlika 😆 1 kg krumpira 5 kn, 3 l. mlika 15 kn

Avatar dražen
dražen
09:22 20.10.2021.

Najveća nam je pogreška čitanje ovakvih glupih recepata koji nemaju nikakve veze s realnošću. Najbolja nam je odluka da sve od tih tzv. mudrih Tik-Tokera jednostavno ignoriramo (a i Večernji će, ako nastave prenošenjem takvih baljezganja, takvih sprdnji od vijesti i takvim omalovažavanjem čitaoca, biti ignoriran) ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije