Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVIJEK DOBRA IDEJA

Chef s Michelinovom preporukom otkriva što vole jesti hrvatski biznismeni

Chefov kutak: Hrvoje Nakić otkriva svoj idealan brunch za poslovnjake
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/10
13.12.2019.
u 11:02

Brunch je postao obvezni dio dana za većinu poslovnih ljudi, od običnog „minglanja“ do sklapanja poslova

Teško da ćete danas upoznati osobu koja ne voli brunch ili na poslu barem par puta tjedno ne odlazi na nekakav poslovni brunch s kolegama i poslovnim partnerima. Naravno, brunch nije rezerviran samo za ljude iz poslovnog svijeta, svi uživamo u dobrom brunchu, čak i vikendima.

Pa zašto je brunch toliko popularan?

Za početak, većina nas voli spavati, pa čak i oni koji su navečer zaružili mogu imati osjećaj da su doručkovali čim su se probudili, iako je to oko podneva. Brunch također može poslužiti i kao „isprika“ za čašu alkohola prije podne, pogotovo kada se radi o običaju ili važnom poslovnom sastanku kojeg treba proslaviti. Jedna od najbitnijih stvari za mnoge je činjenica da brunch kombinira sastojke i od ručka i od doručka, pa se ne moraju odreći kajgane da bi jeli pomfrit ili slične kombinacije.

Na brunch možete otići sami ili u društvu, dapače, i jedno i drugo ima svoje prednosti. Ako se želite malo odmoriti a znate da je težak dan pred vama, otići ćete sami na brunch nabrzinu napuniti baterije za dan pred vama, dok ćete s kolegama ili partnerima iz druge firme u opuštenijem tonu razgovarati o poslovnim stvarima uz zalogaj.

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Tko je izmislio brunch?

Iako ga vežemo uz poslovne sastanke i poslovni svijet, brunch je ipak nastao iz sasvim drugih razloga. Guy Beringer, engleski pisac, je osmislio novi objed i skovao termin uslijed tulumarenja subotom i teškog ustajanja iz kreveta nedjeljom krajem 19 stoljeća. Beringer je predložio hibridni kompromis laganog doručka s elementima mesnog ručka koji bi mamurnim tuumariteljima dao mogućnost da dođu „postepeno k sebi“ i ne jedu teška jela čim se probude. Do polovice prošlog stoljeća brunch je postao izuzetno popularan u SAD i nakon toga doživio uzlet u cijelom svijetu, pogotovo poslovnom na zapadu.

Naravno, glavna zvijezda bruncha je ipak hrana. Kako bi saznali koja su jela danas popularna za poslovni brunch, u suradnji sa chefom International Business Hotela Hrvojem Nakićem, probali smo jela koja su najpopularnija jela kod naših i stranih poslovnih ljudi.

Brunch može zavarati ljude, većina uglavnom ne zna bi li naručili nešto sličnije doručku ili ručku. Dok buffet može zavarati ljude koji žele probati od svega po malo, najbolje je prije bruncha pojesti voćku kako se ne bi pojavili „gladni kao vuk“ i uživali u brunchu.

Hrvoje Nakić nam je servirao par popularnih izbora na bazi majoneze za hladnije zimske dane s novim Zvijezda umacima.

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Burger umak s kiselim krastavcima prikladan je za svaki burger bez obzira s čim ga slagali. Češnjak umak je bolji za stranu bruncha bližu pravom ručku, idealan je prilog uz sva mesna jela, krumpire, a može biti i odličan dodatak uz pohano meso. Špeksi umak osim okusa slanine ima i kisele krastavce, najbolja kombinacija okusa za svaki burger, sendvič i općenito dodatak svim mesnim jelima.

Zbog svoje kremaste strukture, lako se mažu na peciva, a mogu se servirati i u zasebne posudice kao „dip umaci“, za one koji vole umakati krumpir ili meso u više kombinacija preljeva. Općenito, svi koji vole eksperimentirati s okusima i dati jelu svoj osobni pečat će doći na svoje s ovim umacima. A pogodni su i za ukrašavanje jela, poigrajte se s bojama, istaknite kontrast namirnica, iskoristite teksturu i konzistenciju umaka za ukrašavanje tanjura brzi potezima žlicom ili direktno iz ambalaže i stvorite pravo malo remekdjelo.

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Zvijezda umaci nisu rezervirani samo za brunch ili fast food, možete ih koristiti kao dodatak svim vrstama jela, povrća, pohanog, paniranog mesa i ribe, ovisno o onome što volite. A baš i kao chef Hrvoje Nakić, ne morate se bojati kombinirati Zvijezda umake na bazi majoneze s nekim manje poznatim namirnicama ili neočekivanim kombinacijama okusa. U galeriji možete vidjeti kako to izgleda u rukama vrhunskog chefa, vama prepuštamo da uživate i isplanirate svoj brunch za sutra.

Sadržaj nastao u partnerstvu sa Zvijezdom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije