Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba otvoriti oči

Chatanje ili varanje? Znate li prepoznati znakove prevare?

depresija1_nnn_ned_200610
arhiva
29.04.2012.
u 15:38

Važno je da imate stvaran dokaz, ne samo pretpostavku. Dobra priprema podrazumijeva emocionalnu pripremu kako bi mogli što lakše podnijeti istinu

- Ako mislite da vas partner vara učestalim dopisivanjem sa svojim novim "frendom" ovo su neki znakovi koji vam mogu pomoći boljem prepoznavanju seksualnog "prijestupnika", objašnjava Sheri Meyers, obiteljska i seksualna terapeutkinja i autorica knjige "Chatting or Cheating" (Chatanje ili varanje):

 - Ako se vaš partner odjednom počinje povlačiti iz normalnih aktivnosti i izbjegava provoditi vrijeme s vama

 - Partner učestalo dobiva (ili šalje) poruke u svako doba dana od prijatelja kojeg vi ne poznajete

 - Parter se često povlači u drugu sobu kako bi razgovarao na telefon,a kad ga/ju upitate tko je to bio, kaže "nitko", "posao", "krivi broj" ili "zato pitaš"?

 - Vaš partner postaje misteriozan kad je u pitanju trošenje novca i vlastito vrijeme

 - Partner nastoji izgledati privlačno kad god izađe iz kuće, a to uključuje mijenjanje načina odijevanja, gubljenje na težini...

 - Vaš je partner ponekad strastven a ponekad hladan dok vodi ljubav s vama...

 Što napraviti ako posumnjate u partnerovu vjernost?

- Važno je da imate stvaran dokaz, ne samo pretpostavku. Dobra priprema podrazumijeva emocionalnu pripremu kako bi mogli što lakše podnijeti istinu. Zakažite vrijeme i mjesto za raspravu. Imajte na pameti da će "prijestupnik" često nijekati ili lagati. Budite spremni na potkapanje vaših tvrdnji, obrambeni stav, bijeg, negiranje. Ipak znajte da te reakcije dolaze iz straha. Biti više razgovorljiv, nego ratoboran omogućit će vašem partneru da se osjeća dovoljno sigurnim kako bi "olakšao dušu", savjetuje Meyers. 

Ako ste vi ta osoba koja je prevarena, morate biti svjesni da će trebati puno vremena da vaše srce zacijeli, da oprostite prevaru i ponovno otvorite srce, pa i nekoj drugoj osobi.

- U tome vam može pomoći sadašnji partner jer je tako lakše suočiti se sa slabošću i promijeniti emocionalno okruženje između vas. Usmjerite svoju pažnju prema jačanju vaše veze. I pokušajte ponavljati ove riječi: "Volim te" , "važan/važna si mi", "želim samo tebe" - zaključuje Meyers.

Komentara 3

VI
virtuozo
10:31 30.04.2012.

Prilika cini lopova. Nikada kao danas toliko lako čovjek može izigrat partnera. Iskušenja doslovno vrebaju na svakom koraku te je dovoljan samo jedan klik za upropastit si obitelj i život

BO
boston
12:51 30.04.2012.

Ja sam uvezan na fejsu sa ujnom iz Italije, sestricnom iz Njemacke, jos jednom iz Spanjolske, braticem iz Zagreba i jos jednim iz Njemacke. Redovno izmjenjamo slike, vidimo kako se zivi, i njegujemo kontakt koji nam je internet omogucio. Danasnja tehnologija samo izmjenjuje ono sto smo prije cinili u stvarnosti. Par rijeci izmjenjenih u pekarnici, osmjeh na stubistu, i pauza sa kolegom/kolegicom s posla. Prilika je bilo milijun i prije, ima ih i sada. No, imamo i dostatno prilika za ubit nekoga, pa to ipak necinimo. Tko zeli, varat ce sa ili bez interneta...

IS
istima
09:53 01.05.2012.

Hm...... što je veća prevara : kad se napalim na susjedu tako da me trnci prođu kad se samo pozdravimo....... ili kad ševim jednu drugu, tek onako reda radi ....? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije