Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Četiri stvari koje baš nikada ne biste trebali čistiti papirnatim ručnicima, a evo i zašto

shutterstock
08.07.2020.
u 07:00

Iako se čini kao učinkoviti pribor za čišćenje, papirnati ručnici zapravo mogu naštetiti ovim stvarima.

Papirnati ručnici odlični su za čišćenje manjih mrlja i prolivenih sokova, ali neke stvari bolje je očistiti krpom nego papirnatim ručnicima. Uz to što bezveze trošite papirnate ručnike, oni bi zapravo mogli oštetiti stvari koje pokušavate očistiti. Evo koje stvari ne biste trebali čistiti s papirnatim ručnicima, prenosi Reader’s Digest.

Naočale

Naočale imaju zaštitni sloj koji ćete oštetiti ako ga čistite grubim papirnatim ručnicima. - Papirnati ručnici mogu biti toliko grubi da vam ostave oštećenja na staklu, ali ostavit će i prašinu po staklu. Umjesto toga, uvijek koristite krpu od mikrovlakana - kaže stručnjakinja Oliva Monash.

Ekrani elektroničkih uređaja

Elektronički uređaji imaju osjetljivu površinu koja se može oštetiti korištenjem papirnatih ručnika. Ako koristite papirnate ručnike, možete uzrokovati ogrebotine i oštećenja na ekranu te skratiti vijek trajanja vaših uređaja.

Ogledala i stakla

Kada čistite ogledala i stakla, uvijek koristite krpu od mikrovlakana. Papirnati ručnici ostavljaju prašinu i mrlje te tako umjesto čišćenja, samo raznosite svu prljavštinu po svojim ogledalima i staklima.

Ruke tijekom kuhanja

Tijekom kuhanja uvijek je lakše koristiti papirnate ručnike za čišćenje ruku od hrane, ali to je zapravo loša navika. Uz to što koristite papirnate ručnike u velikim količinama, to nije dobro za okoliš, ali ni za vaš novčanik. Umjesto toga, uvijek se koristite kuhinjskim krpama ili obrišite ruke u pregaču.

Stručnjak otkriva zašto ne biste trebali preskakati servis bicikla:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije