Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAZITE SE STRESA

Četiri loša načina kako stres može utjecati na vaše zdravlje

13.10.2019.
u 07:06

Malo stresa je danas normalno, ali ako na kraju dana primjetite da ste cijeli dan bili pod stresu to je jako loša stvar.

Ne samo da stres uzrokuje povećanje ili smanjenje težine i probleme u spavaćoj sobi, već može ozbiljno narušiti vaše mentalno zdravlje. Iz FabFitFun-a poručuju da biste trebali uzeti pauzu i sebe staviti na prvo mjesto ako ste u zadnje vrijeme pod stresom zbog posla, vlastitih problema ili odnosa s drugim ljudima te navode četiri simptoma koje može uzrokovati stres. 

Dobivanje na težini i gubitak težine

Stres djeluje na organizam na mnoge načine, a jedan od njih je podizanje razine kortizola što dovodi disbalansa u hormonima. Iz tog razloga ćete posegnuti za nečim slanim poput čipsa i udebljati se, dok se kod nekih javlja suprotan efekt, tj. nemaju apetita i gube na težini. Ni jedno ni drugo nije dobro za organizam stoga se probajte držati zdravog plana prehrane. 

Napetost u tijelu

Jeste li ikad imali bolove u vratu ili glavobolju u vrijeme kada ste bili u najstresnijem razdoblju? Takve tenzijske glavobolje uzrokovane su stresom i kontrakcijom mišića zbog napetosti. Zato je bitno ne dopustiti da stres zavlada vašim životom tako da prepoznate što vam prouzrokuje stres i smanjite to. 

Problemi u spavaćoj sobi

Stres može djelovati i na žene i na muškarce kada se radi o performansima u spavaćoj sobi. Stres može smanjiti želju za spolnim odnosom, ali i libido. Savjetuje se da u spavaću sobu ne unosite probleme i da vam ona služi samo kao mjesto za odmor i intimu. 

Promjene u raspoloženju

Promjene u raspoloženju, plačljivost i ljutnja česti su simptomi stresa. Ako osjećate da biste se s nekim mogli posvađati samo zato jer ste pod stresom i samim time loše volje, uzmite vremena za sebe, otiđite u šetnju i razbistrite misli ili napravite vruću kupku. 

Kako biste smanjili stres pokušajte krenuti sa zdravijom prehranom i navratite na tržnicu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije