Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvenici tvrde:

Ćelavost može biti i dobra jer smanjuje rizik od raka prostate

kriza
Photos.com
17.03.2010.
u 13:33

U američkoj istraživačkoj studiji sudjelovalo je 2000 muškaraca u dobi od 40 do 47 godina.

Opadanje kose može biti i dobra stvar, smatraju američki znanstvenici, koji kažu kako muškarci koji oćelave do 30. godine imaju manje šanse da obole od raka prostate. Znanstvenici sa Sveučilišta Washington School of Medicine napravili su studiju na 2000 muškaraca u dobi od 40 do 47 godina.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Cancer Epidemiology, a polovica muškaraca u studiji imali su rak prostate. Istraživači su usporedili učestalost tumora kod onih muškaraca kojima se kosa prorijedila do 30. godine s onima koji nisu patili od gubitka kose. Muškarci kod kojih se počela pojavljivati ćelavost imali su 29 do 45 posto manji rizik od raka prostate.

– Jasno je da godine kada muškarci počinju gubiti kosu nisu rizični faktor za rak prostate koji se može kontrolirati. No, ako su rezultati istraživanja točni, mogu biti korisni na način da objašnjavaju razlog kako se testosteron ponaša u tijelu i kako pogađa različita tkiva – objasnila je doktorica Helen Rippon, koja je na čelu istraživanja u The Prostate Cancer Charity.

Komentara 1

IS
istima
17:28 10.01.2012.

------------------------------------------------------------------------------------------------------ meni počela ispadati u 18-toj....... ajme da mi je to bila najveća PATNJA u životu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije