Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

Ćelavi muškarci su uspješniji i privlačniji ženama. Razlog je jednostavan...

Muškarac
Thinkstock
17.05.2017.
u 07:40

Ova tri istraživanja sumirala su zaključke o ljudskoj percepciji i predrasudama zasnovanima na izgledu. Potvrdila su da nečiji izgled kod drugih osoba stvara percepciju o karakteru.

Ćelavi muškarci u prednosti su kad je riječ o privlačnosti i uspješnosti, zaključci su istraživanja koje je proveo znanstvenik Albert E. Mannes.

Provedena su tri povezana istraživanja, a ženama su predočene fotografije muškaraca s kosom i fotografije koje su digitalno obrađene te je prikazana verzija ćelavog muškarca.

Žene su češće birale ćelave muškarce, njih su doživjele kao dominantne, uspješne, privlačne i samopouzdane. Ostavljali su dojam da su mišičaviji, ali i viši nego što to doista jesu. Pokazalo se i da će zbog tog dojma ćelavi muškarci češće dobiti i bolje pozicije u tvrtkama. 

Ipak, ne tako pozitivna vijest stiže za one koji su djelomično ćelavi. Oni nisu ostavili isti dojam kao potpuni "ćelavci", upravo suprotno. Njih se na osnovi izgleda percipiralo kao slabije osobe, ne baš tako privlačne. 

Ova tri istraživanja sumirala su zaključke o ljudskoj percepciji i predrasudama zasnovanima na izgledu. Potvrdila su da nečiji izgled kod drugih osoba stvara percepciju o karakteru. Istraživanje iz 1985. godine (Keating) pokazalo je da ljudi osobu koja ima tanke usne i male oči percipiraju kao dominantnu, i to kod oba spola, dok se osobe s većim očima i punijim usnama smatraju podložnijima. 

Komentara 26

Avatar GajFoks
GajFoks
12:43 17.05.2017.

da, i žene više vole muške osobe (NE muškarce) s malom kitom... kladim se da su provoditelji istraživanja sve redom ćelavci, proćelavi i iskompleksirani; iako sam već u solidnim godinama, super mi je pred brojnim (uspješnim, je l') ćelavcima kao popraviti kosu; s druge strane, normalni, neiskompleksirani ćelavi muškarci nisu opterećeni time, a još manje se tješe ovakvim glupavim kvazi-istraživanjima

JD
jdoranic
13:52 17.05.2017.

Ha ha ha - koja glupost! Mogli su još napisati i da više vole debele i otromboljene koji se ne peru

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
14:49 17.05.2017.

Privlačniji? ma dajte, puni kompleksa, nesigurni, kome u današnje vrijeme ionak preveć svakodnevnih problema imati još i čelavca. Ma, nikako! I, tko radi ta istraživanja? Ćelavci? Tak i mislim, utvaraju si kak su privlačniji i "obdareni"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije