Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Cavallino

Cavallino će vas pripitomiti zavodljivom juhom cappuccino

Restoran Cavallino
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/9
14.10.2015.
u 11:15

Iza uspješnog muškarca, naravno, uvijek stoji žena. Iza uspješnog restorana Cavallino stoje čak dvije, vlasnica i glavna kuharica. Zanimljivo je kako našim naoko muškim svijetom, ipak, moramo priznati, upravljaju žene. Sva sreća što je tako, pogotovo kad je riječ o Cavallinu. Tu posebnu nijansu koju možete osjetiti u restoranu muška bi ruka najvjerojatnije uspjela zamutiti.

Iako se već uvriježilo da su najveći svjetski kuhari muškog roda, žene koje uspiju probiti taj koridor mnogo su zanimljivije od bilo kojeg suprotnospolnog kolege. Čak i u najsitnijim detaljima Cavallina vidljivo je kako je apsolutno sve podređeno nježnom i zavodljivom tonu, zaokruženom perfekcionizmom. Na primjer, juhica nazvana cappuccino. Servirana u velikoj, bijeloj šalici, dizajnom i sadržajem doista nalikuje na veliku šalicu toplog napitka. Riječ je o juhi od muškatne bundeve, lijepe žućkaste boje, s pjenicom koja je pripitomljava i daje nježniji štih. Sama juha, servirana u drugim lokalima, uobičajeno je priprosto jelo koje baš i ne daje prostora ostalim osjetilima. U ovom slučaju imate priliku uživati u okusu i onom posebnom osjetu rezerviranom za druge dnevne rituale.

Zatim, file od brancina u pestu od koprive. Sam brancin nije prepržen, kuhan, mariniran ili na neki drugi nespretni način maltretiran. Kažem maltretiran jer je to uobičajen tretman ribe u nas. File je poširan, čime se zaokružuje njegova struktura u najboljem izdanju. Slatkast je i ima onu posebnu konzistentnost mesa koju eventualno možete postići samo pažljivim dimljenjem ribe. Poslužen je s pestom klasičnog izgleda, ali uz maštovit dodatak blanširane koprive.

Glavna kuharica će vas iznenaditi s još nekoliko zanimljivih i zdravih varijanti pesta, kao što su pesto od medvjeđeg luka i pesto od brokule. Maštovite su i druge kombinacije namirnica koje inače bezlično pristižu za naš stol. Tako možete kušati rolani lungić koji izgledom nevjerojatno podsjeća na našu varijantu sushija...

Usluga ide i korak dalje. Naime, postoji veliki stol za kojim se možete pridružiti ekipi koja je kao i vi došla papati sama. Nježno, pametno, maštovito i nadasve ukusno iskustvo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije