Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste svota za pomoć stradalom stanovništvu Haitija

Caritas do jučer za Haiti skupio 3,4 milijuna kuna

Haiti curica s vodom
AFP
16.02.2010.
u 19:00

Predstavnici Caritasa pozivaju građane da i dalje iskazuju solidarnost i prema Haićanima i prema stradalima od poplava u Hrvatskoj.

Od potresa u Haitiju 12. siječnja do jučer Hrvatski Caritas je prikupio 3, 4 milijuna kuna. Istoga dana Caritas je pokrenuo i akciju prikupljanja pomoći stradalima u poplavama u Hrvatskoj. Na taj je račun do jučer sjelo 284.000 kuna.

Caritas poziva građane i tvrtke u Hrvatskoj da unatoč krizi i recesiji i dalje budu solidarni sa stradalima. U akcije prikupljanja pomoći za stradale od potresa u Haitiju i poplava u Hrvatskoj moguće je uključiti se uplatom na žiro-račun HC-a kod PBZ-a: 2340009 – 1100080340 (za Haiti je poziv na broj 10, a za poplave 13).  

Stanovništvu razrušenog Haitija pomaže se i pozivom na donacijski telefon 060 9010, a vjernici priloge mogu predati i u svim župama diljem Hrvatske. Uplate se primaju i na internetu na www.caritas.hr.

Ključne riječi

Komentara 2

AU
autoritet
21:49 16.02.2010.

bravo

SI
sikert
08:03 17.02.2010.

za postradale u poplavama u Hrvatskoj nitko nije pravio koncert. Koncert i rauzgovori sa poznatim osobama putem telefona jer i HT mora uzeti dio kao i država PDV na svaki poziv.Piše \"...vjernici priloge mogu predati i u svim župama diljem Hrvatske.Uplate se primaju i na internetu...\" Pa zar Vi mislite da ta lova bude došla iz popovskih ruku do Haitija?.Pogledajte imovinu i zgrade njihove. Imaju zgradurine u kojima nitko ne živi a na biskupskom dvoru navečer svijetli samo u par soba ali im je zato vozni park impresivan.a kakva pomoć za Haiti. Da li ću dobiti uplatnicu u župnom uredu na iznos koji im budem dao.Još jedan način da se u euforiji pomoći popovi malo \"omaste\".Oni žive u svom svijetu i samo traže a ništa ne daju.50 godina su se gradile crkve i živjeli su od milodara, posveta kuća, svatova, krstitki, a sada još i od države dobiju svake godine pozamašne svote i još im ni to nije dosta.Oni se u krizi ničega ne odriču mada bi trebali i oni data svoj doprinos krizi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije