Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno!

Čak i najmanja količina alkohola u trudnoći izaziva strašne posljedice

shutterstock
02.02.2020.
u 22:22

Ako ste se pitali koliko alkohola je dozvoljeno u trudnoći ovaj tekst dat će vam odgovor.

Istraživanja su pokazala da i najmanja količina alkohola može oštetiti fetus, a ta činjenica bez sumnje izaziva strah kod svih trudnica koje povremeno popiju čašu vina. Iako je ova teorija potvrđena bezbroj puta stručnjaci su htjeli još jednom to dokazati i objasniti kakve su sve posljedice, prenosi Metro.co.uk. 

Ono što se može dogoditi je fetalni alkoholni sindrom - stanje koje proizlazi iz prenatalnog izlaganja alkoholu, a može dovesti do problema s učenjem, srčanih i plućnih problema.

One žene koje povremeno popiju čašu alkohola tijekom trudnoće trebale bi više pažnje posvetiti činjenici da i najmanja količina čini štetu i može razviti probleme s:

  • rastom i razvojem,
  • učenjem, koncentracijom, pažnjom
  • hiperaktivnosti
  • motorikom i ravnotežom,
  • jetrom, bubrezima, srcem, ali i još nekim organima
  • sluhom i vidom.


Također, bebina glava, oči i usne mogu biti manje nego uobičajeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije