Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRT GOLAC, GOSPIĆ

Čaj od divljeg voća za jačanje imuniteta

Čaj od divljeg voća za jačanje imuniteta
10.06.2019.
u 13:35

– Priroda uvijek nešto daje – kaže Ivan Golac, čiji je obrt registrirani za preradu i konzerviranje voća i povrća, trgovinu te za skupljanje šumskih plodova

Oznaku Lika Quality za svoj su čaj od divljeg voća, suhe vrganje te miks suhih gljiva dobili Senka i Ivan Golac koje je višegodišnje iskustvo u branju i skupljanju plodova potaknulo na proizvodnju zdravih proizvoda, pri čemu im je osnovna misao vodilja kvaliteta, a sve pod sloganom “samo sunce, voda i zemlja”.

– Priroda uvijek nešto daje – kaže Ivan Golac, čiji je obrt registrirani za preradu i konzerviranje voća i povrća, trgovinu te za skupljanje šumskih plodova. – U našem je čaju desetak vrsta divljeg voća: jabuke, kruške, šipak, glog, drenjine, mukinje, brekinje... Istu mješavinu tri puta kuhaš a da ne izgubi na kvaliteti. Ne mora se piti vruć, već se može i ohladiti pa je tada okusom sličan kompotu. Taj je čaj pun vitamina C, u njemu je sve prirodno, rukom ubrano u prizemnom pojasu Velebita. Ne treba ga šećeriti, eventualno, tko voli, može staviti meda. Odličan je za jačanje imuniteta, jako dobar za djecu – objašnjava Golac čiji su vrhunski proizvodi naišli na izvrstan odjek kod kupaca iz Hrvatske i Njemačke, a mogu se kupiti u pakiranju od 200 grama za 30 kuna u trgovinama zdrave hrane u Opatiji, Splitu i Zadru. Gosti iz Njemačke traže i miks gljiva koje Golčevi skupljaju, a u kojem su vrganji, lisičarke, smrčci i crne trube, vrste za koje je dokazano izlučuju sastojke koji imaju antikancerogeno djelovanje i tvari s antibiotičkim i imunostimulativnim djelovanjem.

Osim miksa, Golčevi prodaju još i sušene vrganje, ubrane u šumama Velebita. Sedamdeset grama suhih gljiva stoji 45 kuna, a mogu se naći na Plitvičkim jezerima, u tanjuru u Ličkoj kući. Kada bi imao više i čaja i gljiva, Ivan Golac kaže da bi sve bez problema prodao jer je tolika potražnja za ovim kvalitetnim i zdravim proizvodima. No njemu je ipak najveća želja da posluje isključivo s Plitvičkim jezerima. 

Sadržaj je nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije