Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u društvu 'slavnih'

Business Insider: Ovaj je hrvatski otok na popisu lokacija koje morate vidjeti ovo ljeto

HTZ Korčula
Foto: Mario Romulić & Dražen Stojčić/HTZ
1/2
15.04.2016.
u 08:38

U "društvo" Zanzibara, Fidžija, Malibua, Reykjavika, Tenerifa, Bermuda i ostalih hit svjetskih turističkih lokacija, uvršten je i jedan hrvatski otok.

Opet nas hvale...Hrvatska je prava hit turistička destinacija, ponovno se dokazalo objavom popisa lokacija koje ove godine morate vidjeti.

Popis 30 mjesta na svijetu koje bi turisti ovoga ljeta trebali posjetiti objavio je Business Insider. 

U "društvo" Zanzibara, Fidžija, Malibua, Reykjavika, Tenerifa, Bermuda i ostalih hit svjetskih turističkih lokacija, uvršten je i jedan hrvatski otok.

"Netaknuti raj, otok ispunjen stablima maslina, sićušnim selima, mirnim plažama koje samo čekaju da ih otkrijete, ovaj je otok poznat i po odličnom bijelom vinu Grk".

Riječ je o Korčuli. 

Autorica članka, Talia Avakian, na popis 30 lokacija koje morate vidjeti ovoga ljeta stavila je glavni grad susjedne nam Slovenije, Ljubljanu. 

Podsjetimo, ovo je nova potvrda Hrvatskoj kao hit destinaciji nakon što je Zadar proglašen Najboljom europskom destinacijom 2016.

Zadar je titulu izborio s 57.616 glasova, u konkurenciji 20 gradova. 

>>Američka novinarka: 10 razloga zašto je Hrvatska svjetska TOP destinacija

Komentara 16

DU
Deleted user
09:27 15.04.2016.

Otok Korcula i grad Korcula su zaista prelijepi. Nazalost autor teksta nije napisao o povezanosti tog otoka s kopnom, i ako zaista hocemo da to bude turisticka atrakcija onada bi se nesto moralo napraviti u tom pravcu.

BE
bero111
01:02 16.04.2016.

Peugot i "ekipo" iznijet ću vam svoje iskustvo pa probajte procijeniti koliko je vaš osvrt nakaradan i obojen politički, tj. antihrvatski. Naime, sa svojom sam ekipom bio u Ateni kada je CIBONA prvi puta osvajala europski naslov. Međutim, kada smo već došli tamo, onda smo odlučili i ostati jedno sedam osam dana i obići povijesne spomenike i zabaviti se malo na njihov način. Igrom slučaja smo odabrali jedan mali restoran gdje smo svaki dan odlazili na večeru a nakon toga u "život". Peto nam večer za stol dolazi čovjek srednjih godina i pita dali smije malo sjesti za naš stol i dali nas smije nešto pitati. Rekli smo mu da normalno da smije i čovjek je sjeo i predstavio se. Radilo se o vlasniku restorana i čovjek nas je pitao da li smo to mi došli na more u Grčku. Naime kaže da je prema našim "rekvizitima" vidio da smo iz (ondašnje) jugoslavije ali da je utakmica završila prije skoro tjedan dana pa mu nije jasno što nas to privlači njihovoj obali. Naime, kaže čovjek kako je on bivši pomorac te da je kroz dvadeset i pet godina obišao cijeli svijet ali da onakvu nedirnutu ljepotu i čistoću mora i obale nigdje nije vidio te da ne razumije kada "naši ljudi" radi mora dolaze u Grčku. Složili smo se s time i objasnili mu da smo mi ostali u Gčkoj radi obilaska povijesnih znamenitosti a nikako radi privlačnosti njihove obale vulkanskog porijekla. Ta nam je priča i nakon toliko godina ostala upečatljiva a to večer nismo napustili taj restoran i ostavili smo oko 200 DM samo za tanjure. Evo, to je tako kada imaš sreću razgovarati sa poštenom i normalnom osobom koja ti najiskrenije kaže što misli. A onda "naletiš" na ovakve "komentare" koje te natjeraju na povraćanje jer smrde na "veliku srbiju".

KA
kapelica
11:56 16.04.2016.

U članku se navode otoci koje morate viditi a ne najbolji otoci na svijetu. Ovi retardi koji upadaju sa pričom o grčkim ostrvima su promašili clanak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije