Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastro Euro 2020.

Burger posvećen nogometnom Euru postao hit u Zagrebu

11.06.2021.
u 15:56

"Imamo posebnu ponudu za navijače", kaže vlasnik Domagoj Delač.

Europsko nogometno prvenstvo je pred vratima, navijačka euforija uskoro će zavladati hrvatskom, a obično se u to doba mnogi natječu smišljajući što maštovitiju ponudu svojih usluga. Jedan od tih je i Inst@food, restoran koji je posljednjih mjeseci postao hit po svojim napoletana pizzama, burgerima i palačinkama, od kojih se u medijskom prostoru najviše istaknuo burger s francuskom salatom.

- Istina je, pripremali smo se i za ovaj Euro, imamo posebnu ponudu za sve navijače. Jasno, kod nas će se moći gledati sve utakmice Europskog prvenstva, a svojim ćemo gostima nuditi raznoliku ponudu ukusne hrane i zanimljivih pića, započeo je ovu priču vlasnik Domagoj Delač.

Popuštaju se mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom...

Burger s francuskom salatom dosad se pokazao kao pravi hit, što biste sada istaknuli?

- Volontirajući u Petrinji nakon onih katastrofalnih potresa krajem prošle i početkom ove godine družio sam se s brojnim ugostiteljima i već tada smo upravo ovaj Euro označili kao najvažniju točku u godini. Vjerovali smo da će se upravo tada znatno ublažiti mjere, što se i dogodilo, te ćemo svi dobiti prostor za svoju maštovitost i inovativnost. Dugo sam razmišljao što ću ponuditi kao izričitu posebnost ovog prvenstva i tako sam dobio Burger Euro 2020.!, priča Delač pa otkriva kako će burger izgledati.

- Kombinirao sam po glavi što napraviti, a onda sam došao do zaključka da je najbolje jednostavno spojiti dva možda i najprodavanija naša burgera - istarski i burger šefa kuhinje. Stoga će Burger Euro 2020. izgledati ovako: Koristit ćemo dva Brioš peciva pa će burger zapravo biti na dva kata. Na svakom katu bit će po jedna 180-gramska pljeskavica, a uz nju dolje će ići Aioli umak, masline, sušene rajčice, tartufata, pršut, cherry rajčice, rikola i Grana Padano, dok će na gornjem dijelu još ići i BBQ umak, krastavci, luk pržen u pivu, pečena paprika, hrskava panceta, pečeni šampinjoni, zelena salata i ementaler. Uz to će biti posluženi i krumpirići, a sve ćemo u stilu Salt Baea preliti topljenim Cheddar sirom. Cijena ovog posebnog burgera bit će 99 kuna, naglašava vlasnik pa zaključuje:

- Imamo mi još akcija i svega, ali ne valja sve otkriti. Neka ljudi sami dođu na degustaciju i uvjere se u posebnosti. Nadamo se da će naši vatreni ostvariti što bolji rezultat i da će navijačka euforija što dulje potrajati. A onda će biti i novih iznenađenja.

Uspješni u krizi: Vrhunskim pivom i burgerima i do boljih mirovina

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije