Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljac!

Burger iz poznatog hrvatskog restorana našao se na ljestvici 50 najboljih u Europi!

Big Seven Travel
20.01.2020.
u 14:16

Objavljena je ljestvica najboljih burgera u Europi u 2020. godini, a 28. mjesto zauzeo je Mason Burgers & Stuff iz Pule.

Top 50 burgera odabrano je iz malih barova do velikih restorana diljem Europe, objavljuje bigseventravel.com.

2019. prvo mjesto zauzeo je jedan burger iz Londona, a listu 2020. gdje se našlo i dosta novih, kreativnih burgera pročitajte u nastavku.

50. Burger Stacja – Gdansk, Poljska
Za ove burgere kažu da su previše lijepi da bi se jeli - sočna junetina, rastopljeni sir u pecivu mekanom kao jastuk. Što više možete poželjeti? Unutra se još nalaze i mnogi dodaci, a tvorci ovog burgera upozoravaju da dobro razmislite prije nego naručite dupli jer su njihove pljeskavice puno deblje od uobičajenih.

Foto: Big Seven Travel

49. Roxor – Bratislava, Slovačka
Da bi se napravio ovakav dobar burger potrebno je puno razmišljanja. Kada vam dođe za stol ne znate biste li prvo fotografirali ili odmah počeli jesti. 

Foto: Big Seven Travel

48. Snooze – Luksemburg
Ovi burgeri su toliko veliki da ćete ih vjerojatno trebati jesti nožem i vilicom. Srećom, ovaj bar ima puno vrsta piva koje će olakšati situaciju. Također, fini su jednako kako izgledaju.

Foto: Big Seven Travel

47. Street Burgers – Riga, Latvija
Ovaj restoran radi velike, ukusne burgere i poslužuju ih uz craft pivo. Na jelovniku ćete pronaći njihove preporuke što staviti u burger, pa tako kreirate sami svoj. Pileća, juneća ili pljeskavica od povrća za vegetarijance - izbor je na vama. Džem od jabuke i brusnica, alpski sir ili umak od šampinjona i češnjaka kreativne su opcije kojima možete začiniti svoj burger.

Foto: Big Seven Travel

46. Roof Burger Bar – Ayia Napa, Cipar
Ovo mjesto s burgerima ima najljepši pogled - dok jedete burger sunce vam grije leđa. Jedan griz dovoljan je da shvatite zašto se ovaj burger našao na listi.

Foto: Big Seven Travel

45. Bone Robe – Venecija
Maleni američki street food restorančić koji poslužuje sočne Angus juneće burgere koji dolaze u svježe pečenim pecivima i dodacima kao što su trgana svinjetina, ljuti barbecue umak, slanina, jaja, prženi luk i cheddar sir.

Foto: Big Seven Travel

44. Juicy Grill Athens – Atena, Grčka
Ovo je jedno od najpopularnijih mjesta za burgere u Ateni, a dokaz o tome je dugački red u kojem ljudi čekaju i po sat vremena. Zvuči suludo, ali vrijedi. Također, dođite praznog želuca jer su obi burgeri jedni od najvećih.

Foto: Big Seven Travel

43. Tuning Burger – Budimpešta, Mađarska
Nekoliko muškaraca koji su jako strastveni oko pravljenja burgera otvorili su ovo mjesto, a nude burger s odreskom, ali i onaj klasični s pljeskavicom od junetine, sirom i slaninom. Sve poslužuju na drvenim daskama. Imaju jako puno stalnih mušterija.

Foto: Big Seven Travel

42. Roomies – Pariz, Francuska
Ovi burgeri su toliko veliki da ćete ih jedva pojesti. Prepuni mesa, dodataka i umaka posluženi uz krumpiriće i veliki izbor craft piva.

Foto: Big Seven Travel

41. Burger Van Bistro- Bukurešt, Rumunjska
Visokokvalitetna peciva, male pljeskavice, jednostavna priprema i malo dodataka - remek djelo. Od prezentacije do okusa, sve je na svjetskoj razini.

Foto: Big Seven Travel

40. Burger’s Bar – Beč, Austrija
Reputacija im je odlična, baš kao i burgeri koji dolaze u mac and cheese i pulled pork varijanti. Naravno, imaju i klasiku - cheeseburger s duplom slaninom.

Foto: Big Seven Travel

39. Døgnvill Burger – Stavanger, Norveška
Od klasičnog burgera sa sirom i slaninom, do onog s plavim sirom sa senfom. Svakog dana svježa peciva dolaze iz lokalne pekarnice, baš kao i meso iz mesnice.

Foto: Big Seven Travel

38. Hamburg – Rotterdam, Nizozemska
Fokus je na sirovim namirnicama što znači sto postotnu svježinu i meso bez antibiotika. Čak su umaci i dodaci svježi i domaći.

Foto: Big Seven Travel

37. Bar Centro – Burgers & Craft Beer – Barcelona, Španjolska
Kada pomiješate odlične burgere i još bolja craft piva s gradom zabavnim kao što je Barcelona dobijete savršenstvo. Svježa brioche peciva, domaći kiseli krastavci i ostatak burgera čine dobitnu kombinaciju.

Foto: Big Seven Travel

36. Real Hamburgueria – Porto, Portugal
Najveći izazov bit će kako primiti ovaj ogromni burger i kako ga pojesti cijelog. Svježe meso i najfiniji dodaci u hrskavom, domaćem pecivu - remek djelo!

Foto: Big Seven Travel

35. Taste Burger – Varšava, Poljska
Fokus im je na svježoj pripremi burgera i odličnim namirnicama, a najviše oduševljava slanina. Elegantni i ukusni burger je rezultat truda.

Foto: Big Seven Travel

34. Le Ruisseau – Pariz, Francuska
Od klasičnih dodataka do BBQ burgera s topljenim sirom - izbor je vaš. Krumpirići sa sirom sa strane dodatno će pojačati dojam kao da ste u raju. 

Foto: Big Seven Travel

33. Tasty Bar & Burger – Namur, Belgija
Jedan od, ako ne i najbolji burger u Belgiji je upravo ovaj. Kvaliteta im je na vrhuncu i zaista se vidi kroz njihove burgere. Imaju domaće umake poput onog od tartufa i St. Lambert sira.

Foto: Big Seven Travel

32. Almost Famous – Liverpool, Engleska
Imaju restorane diljem Engleske, a njihovi burgeri osvajaju Instagram. Okus im je izvanredan. Popularan je burger 'This is Liverpool' u kojem je piletina, curry sos i majoneza s paprom.

Foto: Big Seven Travel

31. 2112 – Gothenburg, Švedska
Imaju manje burgere, ali ih je teško pojesti cijele. Majoneza od tartufa, Prast sir koji je dozrijevao 26 mjeseci i hrskava svinjetina - savršenstvo!

Foto: Big Seven Travel

30. Ruff’s Burger – Munchen, Njemačka
Velike porcije samo za hrabre. Fokus je na kvalitetnim sastojcima i baš zbog toga su ovi burgeri neodoljivi.

Foto: Big Seven Travel

29. Hawksmoor – Manchester, Engleska
Ovaj popularni restoran svoj početak imao je u Londonu, a sada se proširio i na Manchester. Uz burgere poslužuju i odlične koktele.

Foto: Big Seven Travel

28. Mason Burgers & Stuff – Pula, Hrvatska
Naš restoran Mason Burgers & Stuff osvojio je brojne nagrade kao najbolji burger bar u Hrvatskoj. Dimljena juneća pljeskavica, ukusno pecivo, umak od marelica, karamelizirani luk i lokalni sastojci s fokusom na Istarski sir - recept su za osvajanje mjesta na listi top burgera u Europi.

Foto: Big Seven Travel

27. Mac & Wild – London, Engleska
Ovo je malo luksuznije mjesto s najboljim sastojcima od kojih su napravljeni burgeri za koje vrijedi dati novac.

Foto: Big Seven Travel

26. Le Butcher – Vilnius, Litva
Rade male i stisnute burgere koji stanu u usta u jednom zalogaju. U kombinaciji s njihovim craft pivom na vašem tanjuru naći će se dobitna kombinacija.

Foto: Big Seven Travel

25. Dulf’s Burger – Hamburg, Njemačka
Ovdje dolazite s velikim apetitom jer ovi ogromni burgeri su prepuni ukusnih dodataka. Možete birati između ciabatte, brioche ili sezam peciva. Prženi luk i slanina, mac and cheese ili kozji sir s brusnicama su neobični, ali neodoljivi dodaci.

Foto: Big Seven Travel

24. Boom! Burgers – Sofia, Bugarska
Irska pljeskavica, sočni odresci i ručno rezani prženi krumpirići dobitna su kombinacija za najbolji burger u Bugarskoj. Nakon njega za desert nude shake od sladoleda.

Foto: Big Seven Travel

23. Burger Anarchy – Odense, Danska
U ovim burgerima nema pravila - neobični sastojci njihov su zaštitni znak. Meso sa začinima od 720g i Applewood cheddar sir su dovoljni da shvatite o čemu je riječ.

Foto: Big Seven Travel

22. Bacoa Burger – Barcelona, Španjolska
Počeli su 2010. kao mali restorančić za burgere, a sada su jedni od najboljih u Barceloni, ako ne i u cijeloj Španjolskoj. Rade velike, sočne burgere od junetine, janjetine, piletine i povrća.

Foto: Big Seven Travel

21. Social Burgerjoint – Helsinki, Finska
Imaju 4 restorana diljem grada, a rade klasične i jednostavne burgere. 

Foto: Big Seven Travel

20. Handsome Burger – Galway, Irska
Imaju dva restorana, osim ovog još jedan se nalazi u Dublinu. Poznati su po svom umaku čiji recept ne otkrivaju i dodacima kao što su tobbacoo luk i kobasica chorizo.

Foto: Big Seven Travel

19. Shoreditch Bar and Kitchen – St Julian’s, Malta
Iako je Malta poznata po ukusnoj ribi i mediteranskoj prehrani, odlično rade i burgere koje poslužuju uz finu pivu.

Foto: Big Seven Travel

18. Projekt Burger – Kranj, Slovenija
Naši susjedi također su se našli na ovom popisu sa svojim klasični burgerom i unikatnim umakom. Peciva su jako mekana, a dodataka u burgeru ne nedostaje. Veličina je idealna, pa nema brige oko raspadanja ili ostavljanja.

Foto: Big Seven Travel

17. Dish – Prag, Češka
Kombinacije su im jednostavne, a sastojci jako kvalitetni. Ovaj restoran je najpopularniji za burgere u Pragu.

Foto: Big Seven Travel

16. Ohana Lei’Pomo & Grille – Tampere, Finska
Već tri godine zaredom ovaj burger je najbolji u Finskoj sudeći po glasovima stanovnika. Svaka sitnica, od mesa do peciva je napravljena u njihovoj kuhinji. 

Foto: Big Seven Travel

15. Paris New York – Paris, Francuska
Njihova misija je 'napraviti najbolje burgere na svijetu' i zasad im jako dobro ide.

Foto: Big Seven Travel

14. Gasoline Grill – Kopenhagen, Danska
Nagrade im stižu za svih strana, a jasno je i zašto. Odlični okusi i organski sastojci doveli su ih na ovaj popis, a spriječio ih nije čak ni red ispred restorana koji je uvijek dugačak.

Foto: Big Seven Travel

13. Bread Meats Bread – Edinburgh, Škotska
Ovo mjesto ne štedi na siru i baš po tome su najpoznatiji. Američki sir, hrskava slanina, pulled pork, BBQ umak, hrskavi prženi lukom i Sriracha majoneza njihov je recept.

Foto: Big Seven Travel

12. Bleecker Burger -London, Engleska
Njihov moto je 'manje je više', pa na jelovniku imaju samo četiri jednostavna burgera koje možete naručiti u duploj verziji. 

Foto: Big Seven Travel

11. Barrels Burgers & Beer – Stockholm, Švedska
Jednostavni i ukusni burgeri bez puno eksperimentiranja u prekrasnom lokalu koji nudi nekoliko vrsta piva dokaz su da burgeri ne moraju biti komplicirani i puni sastojaka.

Foto: Big Seven Travel

10. Burgermeister – Berlin, Njemačka
Ovaj burger je tako dobro složen da ga bez problema možete jesti u rukama hodajući. Dupli cheesburger i slanina dovoljni su, pa ljudi kažu da ne dodaju previše umaka i dodataka.

Foto: Big Seven Travel

9. Ground Burger – Lisabon, Portugal
Nazivaju ih perfektnim i jednim od najboljih u gradu. Čili burger, chili con carne, jalapenos paprike i prženi crveni luk njihov su recept za ovu titulu, a za desert nude odlične krafne.

Foto: Big Seven Travel

8. The Beef Chief – Amsterdam, Nizozemska
Počeli su još 1975. u Citroen kamionu. Sada imaju restoran koji ima čak i katering.

Foto: Big Seven Travel

7. Bunsen – Dubin, Irska
Drugu godinu zaredom imaju ovu titulu. Ljudi su opsjednuti ovim restoranom i jasno je zašto. Sami rade svoja peciva i mljeveno meso. Možete sami odabrati koliko jako da meso bude pečeno.

Foto: Big Seven Travel

6. Bamba Marha Burger Bar – Budimpešta, Mađarska
Imaju bezbroj dodataka na jelovniku, a porcije su jako velike. Najpoznatiji burger im je onaj s imenom restorana koji ima čips od parmezana, grilane shiitake gljive, umami kečap i grilanu rajčicu.

Foto: Big Seven Travel

5. Flippin’ Burgers – Stockholm, Švedska
Imaju i svoj kamion u kojem prodaju burgere. Savršene pljeskavice i topljeni sir koji ima savršenu teksturu nisu jedini njihov fokus, drugi je savršeni omjer pljeskavice i peciva.

Foto: Big Seven Travel

4. VLND Burger – Tallinn, Estonija
Trude se raditi najbolje burgere u Europi, a svoj cilj dokazali su i kada su sjeli na 4. mjesto ove liste. Svježa peciva, lokalno meso, cheddar sir i crveni luk - jednostavnost koja uvijek prolazi.

Foto: Big Seven Travel

3. Goiko Grill – Valencia, Španjolska
Koriste samo najbolje sastojke i ovdje nikada nećete dobiti loš burger. Imaju nekoliko lokala, a planiraju ih otvoriti još.

Foto: Big Seven Travel

2. Burger And Beyond – London, Velika Britanija
Svima cure sline kada prođe ovaj kamion s burgerima, a o njima ćete čuti gdje god prođete. Jednostavni, ukusni i savršeni.

Foto: Big Seven Travel

1. Sad Man’s Tongue Bar & Bistro – Prag, Češka
Broj jedan zauzeo je ovaj restoran iz Praga koji je uređen u stilu 50-tih. Dupli burger s Gruyere sirom, dvije debele šnite slanine, džem od slanine i domaći umak od jalapeno papričica doveli su ih do prvog mjesta.

Foto: Big Seven Travel

Novinarke Večernjeg lista isprobale su razne burgere, a njihove reakcije pogledajte u videu:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
16:36 20.01.2020.

Kramberger u Krapini - Nisam probao boljih burgera nego što su Čeh, Leh i Meh burgeri

GR
gragakarlovac
19:16 20.01.2020.

Mason burger, Stuff...kod nas svatko pokušava biti “cool” sa english words...kompleksaši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije