Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turističko vijeće izabralo autore promidžbene kampanje u 2010.

Bulić zaprijetio dužnicima da neće dobiti novac za promidžbu

turizam
Goran Jakuš/Pixsell
22.12.2009.
u 13:45

Od 38 milijuna kuna duga najviše novca, ubranog od gostiju na ime boravišne pristojbe tijekom godine, duguju hotelijeri i kampovi s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Hoteli, kampovi i apartmani Hrvatskoj turističkoj zajednici duguju 38 milijuna kuna. Najviše novca, 14 milijuna kuna od gostiju ubranih tijekom godine na ime boravišne pristojbe, duguju turistički domaćini Splitsko-dalmatinske županije. Kao ponajveći dužnici slijede zadarske turističke kuće sa šest milijuna duga, šibenske s četiri milijuna, te dubrovačke sa 3,7 milijuna kuna.

- Oni koji žele udruživati novac s Ministarstvom turizma za zajedničko oglašavanje morat će prvo podmiriti dug - bio je jasan na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća Niko Bulić, direktor glavnog ureda.
- Svote o kojima govorimo su od 31. listopada, u međuvremenu su neznatno smanjene. Na terenu vlada oportunizam, nitko se nikome ne želi zamjerati, očekuje se da glavni ured utjeruje dugove. Mi ćemo poduzeti sve zakonske mjere, ali tražimo i da se na nižim razinama zbog ovoga sazovu tematske sjednice turističkih vijeća.  

Najokorjelijim dužnicima - oko sedam se milijuna vuče još iz 2008. - slijede tako tužbe. Odlučnost da se dug naplati posljedica je izazova koji turizam očekuju u 2010. Kako rekoše na jučerašnjem Vijeću Hrvatske turističke zajednice sezona 2009. bila je tek prvo poluvrijeme, drugo se igra 2010., a utakmica će biti dobro odigrana ako se ponovi isti rezultat. U glavnom uredu HTZ-a za iduću su godinu isplanirali proračun od 278,5 milijuna kuna (nepunih pet milijuna kuna više nego lani) i jasno je da nenaplaćenih tridesetak milijuna može ozbiljno pomrsiti planove.  

Turističko je vijeće jučer potvrdilo izbor autora promidžbene kampanje u 2010. Povjerenje je dobila agencija BBDO, koja bi u spotove i druge aktivnosti trebala pretočiti osnovnu nit vodilju 2010. koja Hrvatsku profilira kao zemlju visokoga životnog stila, sa snažnom ekološkom očuvanosti svojih zeleno-plavih potencijala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije