Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće

Brzo rješenje: Kad u kući nemate ni mrvicu kruha zamijesite ove dvije savršene štruce – na stolu su u tren oka!

Marija Herjavić Jerkić
14.09.2022.
u 15:22

Priprema je više nego jednostavna, a svi će biti oduševljeni! Ne zaboravite da svako brašno različito upija tekućinu, čak i od istog proizvođača; zato ga uvijek treba dodavati postepeno, ili po potrebi dodati još malo vode. Ovo tijesto mora biti mrvicu više "mokro" od uobičajenog tijesta za kruh.

Ako ste u žurbi bit će dovoljno samo jedno dizanje, no još bolji rezultat dobit ćete ako pustite da se tijesto digne dva ili više puta, savjetuje gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Savršene štruce kruha

Sastojci:

450 g glatkog brašna

1,5 paketić suhog kvasca

10 g soli

malo šećera

400 ml tople vode

60 ml jogurta

malo jogurta za premaz

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Sve sastojke za tijesto dobro umijesite. Pokrijte i pustite da se digne. Da ubrzate postupak, možete ih ubaciti u pećnicu na 50 stupnjeva, tako je potrebno maksimalno 10-15 minuta da se dignu. Dovoljno je samo jedno dizanje, no bit će bolje ako ih pustite da se digne dva ili više puta. Podijelite na 2 jednaka dijela i oblikujte duguljaste štruce. Pobrašnite površinu i tijesto tek toliko da se ne lijepi. Prebacite na masni papir i pustite da se dižu dok se pećnica zagrije do 220 stupnjeva. U pećnicu ubacite posudu s vodom, ili ako imate parnu pećnicu, koristite tu funkciju. Štruce prije pečenja premažite tanko jogurtom i zarežite. Pecite 20-25 minuta na srednjoj razini ili onoj nižoj, ovisi o vašoj pećnici. Ako se kruščići krenu jače peći s gornje strane, nakon 10-15 minuta prekrijte ih folijom.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije