Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno je

Brzim testom provjerite je li prašku za pecivo i soda bikarboni istekao rok trajanja

Shutterstock
03.06.2020.
u 14:57

Ispekli ste palačinke i ispale su pretanke ili vam se ispečena torta uopće nije digla? Problem možda 'leži' u prašku za pecivo ili soda bikarboni odnosno njihovom roku trajanja. Evo kako možete provjeriti jesu li još dobri.

Sve stvari koje pečete u posljednje vrijeme ne ispadaju vam dobro? Nemojte paničariti, odgovor je jednostavan: namirnice koje koristite za dizanje tijesta više nisu dobre, piše Reader's Digest. Prvo, provjerite rok trajanja na pakiranju praška za pecivo ili soda bikarbone - obično traju oko 6 mjeseci, ali evo kako to još možete provjeriti.

Isprobajte recept za domaću majonezu:

Prašak za pecivo:
Stavite jednu čajnu žličicu u šalicu i dodajte 1/3 šalice tople vode. Ako se počnu raditi mjehurići, još uvijek je dobar. Ako ne, bacite taj koji imate i zapišite ga na popis za kupovinu.

Soda bikarbona:
Stavite 1/4 vrećice u šalicu i dodajte dvije čajne žličice octa. Isto kao i prašak za pecivo, ako se ne pjeni, rok trajanja je istekao i treba vam nova. Ako se ponaša kako treba, mjehurići su prisutni, možete ju koristiti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije