Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotovi za 30 minuta

Brzi i zdravi zalogaj koji je osvojio društvene mreže: Jeste li čuli za 'kukuruzna rebarca'?

TikTok/monmackfood
18.02.2021.
u 07:00

Kukuruzna rebarca posložite na pleh za pečenje i stavite ih peći 25 do 30 min na 220 stupnjeva, a kad ih izvadite po njima pospete izmješane začine, jogurt, malo ulja i sol

Korisnica Mon Mack Food objavila je na TikTok-u super jednostavan i zdravi recept za kukuruzno jelo koje je odmah postalo popularno, takozvana 'kukuruzna rebarca' ili 'corn ribs'. Mon Mack kaže da za njih treba samo nekoliko sastojaka i nekoliko minuta vremena za pripremu. Uz klip kukuruza trebate malo usitnjenog kima i korijandera, crvene slatke paprike, kurkume, jogurt, sol i ulje. 

@monmackfood

Ok guys these are the real deal 🤤 FOLLOW for more easy recipes 🔥 #cookingvideo #tiktokfood #foodie #easyrecipes #cornonthecob

♬ Get High - Chet Faker

Prvo se, kaže ona, kukuruz očisti na krajevima, a on se još u listovima stavi na jaču temperaturu u mikrovalnu, samo na 30-ak sekundi. Kad ga izvadite, skinete mu listove i prerežete ga od vrha prema dnu (uzduž) prvo na pola, pa na četvrtine: tako da dobijete četiri dulje trake.  

Nakon toga u zdjeli pomiješate kumin, korijander, slatku papriku i kurkumu.

Švedska pooštrava mjere, možda zatvaraju i gradske parkove

1/3

Kukuruzna rebarca posložite na pleh za pečenje i stavite ih peći 25 do 30 min na 220°C stupnjeva. Kad su gotova, po njima pospete izmiješane začine, dodate jogurt (ili ako vam je draže majonezu), malo ulja i sol, a možete na kraju dodati još i malo nasjeckanog mladog luka. 

- Super sočno, a izvana hrskavo - napisala je jedna pratiteljica koja kaže da će odsad 'svaki put kad ide u kupnju namirnica na popis dodati i par klipova kukuruza, prenosi Metro.

Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba "Hrvatska svijetu"!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije