Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putnici u problemima

Britanski Monarch Airlines prekinuo sve letove, 110.00 putnika ostalo blokirano

Monarch Airlines
Foto: Reuter/PIXSELL
1/3
02.10.2017.
u 08:28

Na webstranici Monarcha uz logo britanskog CAA kompanija "sa žaljenjem" obavještava da od 2. listopada 2017. otkazuje sve letove i turističke pakete.

Britanska agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA) objavila je da britanska zračna kompanija Monarch Airlines, koja je ušla u stečaj, odmah prekida sve letove čime je 110.000 putnika ostalo blokirano, a otkazano je oko 300.000 budućih letova. 

Na webstranici Monarcha uz logo britanskog CAA kompanija "sa žaljenjem" obavještava da od 2. listopada 2017. otkazuje sve letove i turističke pakete. 

Ovo je nepredviđena situacija i zbog toga što je u inozemstvu 110.000 putnika te je britanska vlada zatražila je da CAA koordinira letove za povratak tih putnika u Veliku Britaniju", navodi se.

"Ti novi letovi za vas neće predstavljati ekstra trošak", dodaje se u obavijesti koju prenosi Reuters.  

Britanska vlada priprema sada najveću operaciju vraćanja putnika u domovinu.

Slabiji europski zračni prijevoznici pod velikim su pritiskom zbog oštre konkurencija u sektoru zračnog prijevoza, piše agencija dpa.

Monarch je prošli tjedan objavio da razgovara s potencijalnim partnerima nakon izvješća da će dijelovi njegove mreže biti prodani. 

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Monarch Airlines u travnju je uvela izravne letove sa Zagrebom, a još  2012. takve je letove uvela do Dubrovnika.

Komentara 1

TA
taxiico
09:17 02.10.2017.

isto kao cameo u Zagrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije