Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljepota Hrvatske

Britanski Evening Standard hvali Hrvatsku: Ova je plaža pravi dragulj!

Nugal plaža
Foto: screenshot/youtube
1/2
21.06.2019.
u 10:04

Naime, ta je plaža od prošle godine, odnosno neki dijelovi, dostupna i nudistima.

Smještena podno strme litice i guste borove šume, ova šljunčana plaža pravi je skriveni dragulj. U blizini nema parkirališta pa ćete do nje morati pješke, a vrijedi spomenuti još jednu veliku prednost – kupaći kostim možete, ali ne morate ponijeti. Ovako je Evening Standard nahvalio plažu Nugal, smještenu malo više od dva kilometra od Makarske prema Tučepima. 

Naime, ta je plaža od prošle godine, odnosno neki dijelovi, dostupna i nudistima. 

Nije nepoznato niti tajna da Hrvatska obiluje predivnim plažama, zbog čega je mnogo puta bila na raznim listama TOP najljepših destinacija za odmor i ljetovanje, no neke plaže su turistima toliko impresivne da gotovo svake godine dobivaju nove pohvale. Jedna od takvih svakako je, mnogima sad već nezaobilazna, viška Stiniva.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Nalazi se južno od lokalne ceste koja povezuje zaselak Podšpilje i Plisko Polje. Uvala je duga oko 600 metara i široka na ulazu oko 100 metara, s obje strane okružena visokim nedostupnim kamenim stijenama.

Uz Nugal i Stinivu, na Standardovoj listi 30 najljepših europskih plaža našle su se i dvije plaže iz našeg susjedstva: crnogorski Sveti Stefan, ali i slovenska plaža Mesečev zaliv na Strunjanskom poluotoku.

Ključne riječi

Komentara 3

KE
kejzimir
12:37 21.06.2019.

Korčulanske plaže Pupnat i Bačve su 100x bolje od ovih

SA
samoborka
17:19 21.06.2019.

Naše susjedstvo je i Italija. Koje tamošnje plaže su na listi?

MA
Matrix5
23:51 21.08.2019.

Predivno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije