Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvorske tajne: Nova biografija o preminuloj Elizabethi I.

Britanska kraljica nije podnosila Dianinu krhku i osjetljivu narav

diana
AFP
18.09.2009.
u 20:50

Zli jezici šaputali su da kraljica za Dianom nije pustila ni suzu. Do smrti ju je iživcirala činjenica što je na kraljevsku obitelj nakon princezine pogibije pala mračna sjena.

Najnovije zanimljivo štivo o članovima britanskog kraljevskog dvora, odnosno preminuloj kraljici Elizabeth I., otkriva što je mudra Kraljica Majka mislila o princezi Diani, supruzi svog omiljenog unuka Charlesa, kojeg je u svakoj situaciji pokušavala zaštititi.

Autor biografije tvrdi da je Dianu sažalijevala jer se nikako nije mogla pomiriti s činjenicom da joj suprug ima ljubavnicu. Jednom prilikom joj je rekla: "On je budući kralj, naravno da mu je dopušteno imati drugu ženu". Nakon Dianine smrti tada stogodišnja Kraljica Majka hladnokrvno je izjavila: "Tko bi se nadao da će Diana napraviti više problema svojom smrću nego za cijelog svog života".

Zli jezici šaputali su da za Dianom nikad nije pustila ni suzu. Do smrti ju je iživcirala činjenica što je na kraljevsku obitelj nakon princezine pogibije pala mračna sjena i mnogobrojne optužbe.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
doktorica
08:02 19.09.2009.

Zahvaljujući takovoj filozofiji kraljica majka je doživjela duboku starost,ali svi ne mogu biti debelokožci.

DH
dhl
10:16 19.09.2009.

Kraljica Elizabeth I nikada nije upoznala Dianu - jer je umrla 1603 godine. Kraljica Majka je titula koju dobije udovica kralja čije dijete naslijedi prijestolje. Kraljica Majka (pravim imenom Elizabeth Bowes-Lyon) je postala kraljica udajom za kralja George VI alii nije bila vladar, i njegovom smrću izgubila je status kraljice, koji je prešao na njenu kćer, današnju kraljicu Elizabeth II. Da bi izbjegli zbrku koja je nastala jer obje žene imaju isto ime, Kraljica Majka je nakon smrti muža koristila titulu \"Queen Elizabeth The Queen Mother\" ... što je vjerojatno otklonilo zbrku u Britaniji ... ali ne i kod našeg novinara.

OB
-obrisani-
21:35 18.09.2009.

Englezi to ne vole komentirati, no Diana je bila jedna obicna krava. Nije bila lijepa, a bila je vrlo zlobna i prgava. Seljakusa koja nije mogla prihvatit da Charles s njom nije bio opcinjen ni na koji nacin. Imala je slobodne ruke da zivi svoj zivot. Novinare si je sama stavila na vrat. Jednom rjecju glupaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije