Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretjerala je

Bratu postavila niz uvjeta: Možeš se useliti, ali ovo su stvari koje moraš ispuniti

Svađa u vezi
Thinkstock
06.04.2020.
u 14:30

"Čini se kao da traži kućnu pomoćnicu koja još plaća da živi kod nje", kaže jedan korisnik Reddita.

Muškarac (20) je pitao korisnike Reddita za savjet. Naime, njegova sestra (22) pozvala ga je useli k njoj, a on je bio oduševljen idejom. Rekao je da ona živi u lijepoj kući i da stanarina neće biti toliko skupa. Ipak, nije sve bilo tako bajno, prenosi Mirror.

Rekao joj je da bi volio znati neke detalje kao što je cijena stanarine, interneta, goriva za auto, režija i namirnica. Ona je brzo napravila listu svih pravila i uvjeta kojih se on mora pridržavati, a glasi ovako:

Nema jedenja i pijenja (osim iz boce) u spavaćoj sobi
Nema nereda u sobi
Svaku večer mora izaći van (ponekad može ostati kod kuće)
Samo ponekad može dovesti prijatelje
Mora sudjelovati u obavezama oko njezinog psa
Mora voziti ako trebaju u šoping
Mora kuhati (ako jedu isto taj dan)

Tek 12 posto muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno sudjeluje u kućanskim poslovima:

"Nakon što sam ovo pročitao rekao sam joj da se neću useliti ako će me tretirati kao roditelj. Ako želim dovesti prijatelje dovest ću ih, nećemo biti glasni jer znam da je i ona tu. Ne moram pitati ako želim da mi netko dođe i mogu jesti što god želim. Pitala me je li mislim da je tako drugdje, a ja sam rekao da jest. Studiram pravo pa sam joj poslao neke zakone koji potvrđuju da je to što ona traži od mene zapravo ilegalno."

"Pravila postoje u svakoj kući kao što je neuništavanje imovine, plaćanje stanatine i slično, ali ne može mi određivati što ću raditi svakodnevno. Nije baš bila impresionirana zakonima i počela me ignorirati. Rekao sam sve mami koja je stala na njezinu stranu i rekla kako trebam poštivati ta pravila jer smo obitelj."

Nakon mame odlučio je pitati korisnike Reddita što misle o bizarnim uvjetima njegove sestrei je li on u krivu. Većina se složila da se ne bi trebao useliti kod sestre. "Izgleda kao da tvoja sestra traži kućnu pomoćnicu koja plaća da živi s njom. Ti trebaš biti vozač u trgovine? Brinuti o njezinom psu? Mislim da si odlično ovo podnio i definitivno se nemoj useliti kod nje", glasi  jedan od komentara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije