Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pikni me nježno

Botoksiranje? Hm, da, ali u novom društvu, molim

dr miroslav kinčl
robert anić pixsell
31.01.2011.
u 12:30

U kombinaciji s punilima, popularnim “filerima”, bore se tretiraju botulinom i prije nego što postanu prvi znaci starenja. Lice je zaglađenije, svježije...

Ovako otprilike izgledaju želje žena koje nastoje izbrisati godine, a ne žele na klasične metode zatezanja lica ili su premlade za to. Ubrizgavanje botulinskih pripravaka, među kojima je najpoznatiji botoks, vrlo je popularno – uglavnom zbog vrlo dobrih i brzih rezultata – jer nakon tjedan dana možete izgledati "ispeglano".

Imperativ mladosti

Ipak ne zaboravimo da je botoks u svijet ljepote ušao iz ozbiljne, neurološke medicine. Imperativ mladolikog izgleda, odgađanje pojave znakova starenja obuzelo je cijeli svijet, podjednako muškarce i žene. No, botoksiranje, kako se popularno naziva svako unošenje botulinskih preparata, nije bezazleno. Riječ je ipak o vrsti otrova koji djeluje na živce u mišićima lica, a nakon prve aplikacije potrebno je održavati novo stanje – ići na tretman dva-tri puta na godinu. No kako svaki novitet ima svoj vijek trajanja, tako ga imaju i botulinski preparati. Ne, nisu izašli iz mode, nego su dobili društvo – "punjače" mekog tkiva, popularne filere.

– Riječ je o kombinaciji koja je vrlo jednostavna, a služi za prirodniji izgled. Ne samo što pomlađuje, nego je predviđena za održavanje mladolikog izgleda. Četrdesete godine idealne su za primjenu te metode kako bi se odgodili znaci starenja – objašnjava dr. Miroslav Kinčl iz Poliklinike za plastičnu i opću kirurgiju Barbel. Prema mišljenju dr. Kinčla, bore i borice mogu se “urediti” i prije nego što postanu tzv. fiksne bore, to jest prije nego što se prodube.

– Samo botoksiranje za ublažavanje fiksnih bora ne pomaže. Koriste se punila koja se ubrizgaju u donji dio kože i ispod kože, uglavnom na čelu, uz rubove usana, u jagodice. Ubrizgaju se i drugdje. Za te zahvate koriste se dva-tri svjetski poznata preparata, među kojima i jedan proizvođača popularnog botoksa te vrlo kvalitetni implantati – objašnjava kirurg koji bore u šali kategorizira “borama, boricama, naborima i faldama”.

Zbogom znojenju

No, osim što se botulinski preparati primjenjuju na ogledalu, dakle licu, primjenjuju se i pod rukama, u području pazuha.

– Na aplikaciju botulina ispod pazuha dolaze uglavnom žene. Riječ je o poslovnim ženama koje žele smanjiti znojenje. To se uspješno može provesti u tri tretmana u dvije godine. Nisu to kozmetički zahvati, nego više zahvati iz potrebe, a rezultat je smanjenje znojenja najmanje 75 posto – kaže dr. Kinčl.

Vrlo je konzervativan i izričit kada je riječ o uporabi botulina.

– Reklamiranje botoksa kao bezopasnog i prirodnog party-preparata posvuda je na zapadu izrijekom zabranjeno. Riječ je o najstrašnijem otrovu, koji je u rukama stručnjaka lijek, a u rukama nestručnih velika opasnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije