Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT POD NOGE

Boston - grad sporta u kojem je 'happy hour' izvan zakona

Boston
Foto: Getty
1/5
19.08.2018.
u 10:15

Šetajući liberalnim i električnim središtem Massachusettsa, osjećat ćete se kao da je satkan od stotine manjih gradića

Kolijevka suvremene američke povijesti. Boston. Grad je to s najpoznatijom čajankom u kojem se čini da vlada Forrest Gump groznica, barem kada je riječ o trčanju. Neovisno koje je doba dana, lije li kiša ili prži sunce, i stari i mladi ulice ovoga grada čine življima trčanjem.

Ta, kako se i ne bavili time kada je riječ o gradu kojemu je jedan od zaštitnih znakova maraton. A Bostonci maraton kao stil života propagiraju 365 dana u godini. Posebno je to postalo izraženo, reći će mi Bostonci, nakon 2013. godine i tragičnoga bombaškog napada. Nisu dopustili da ih to slomi, nego su od tada počeli trčati i najveći ljubitelji kauča, samo kako bi pokazali prkos zlu koje ih je udarilo.

Boston
1/5

Boston je jedan od gradova u SAD-u koji ruše uvriježeno mišljenje da su Amerikanci pretili i da žive nezdravim stilom života. Njima je, čini se, ljubav prema sportu upisana u genetski kod. Ponosni su na sve svoje timove - bejzbolski Boston Red Sox, košarkaški Boston Celtics, hokejaški Boston Bruins i, naravno, na Patriotse na koje su posebno osjetljivi.

Osim bogatoga sportskog života, glavni grad Massachusettsa može se pohvaliti jednim od najkvalitetnijih sveučilišta na svijetu. Riječ je, dakako, o Harvardu te MIT-u koji se nalaze u četvrti Cambridge. Šetajući Cambridgeom kroz komplekse sveučilišta, na trenutak pomislite da ste se našli u nekoj teen seriji u kojoj su protagonisti navijačice, zgodni kapetani timova američkoga nogometa, bratstva Alfa i sestrinstva Gama...

Nakon izlaska iz tog filma svakako vrijedi posjetiti Muzej znanosti (MoS) koji se nalazi u Science Parku na ljepotici koja teče Bostonom, rijeci Charles. Jedan dan u muzeju malo je i “običnim smrtnicima”, a pogotovo “geekovima”, vječitim štreberima i zaljubljenicima u znanost.

Svi koji su u Bostonu, jednako kao što trebaju prošetati Public Gardenom, parkom u kom je najstariji botanički vrt u SAD-u, trebaju posjetiti i MoS i uživati u spektaklu u kojem Teslin transformator proizvodi struju koja pleše na taktove Thunderstrucka. U Bostonu vam se čini da, šetajući, stalno zalazite u manje gradove.

Takav je osjećaj i kada se nađete u četvrti Blackstone Block. Ono što je Mala Italija u New Yorku, ova četvrt je u Bostonu – Mala Irska.

Sve je puno irskih zastava, pubova, ulične glazbe koja vas teleportira na otok na zapadu Europe. Međutim, ako poželite uživati u pivu na irski način, nećete se usrećiti jer je “happy hour” u Bostonu od 1984. izvan zakona. Za pivo ipak pravac Irska.

>> Pogledajte video - Poznate osobe na ljetovanju u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
17:45 19.08.2018.

bio sam u bostonu prije 4 godine, jako lijep grad više europski nego američki grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije