Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Bolovi, depresija...Znate li što vam se događa ako sjedite 8 sati na poslu?

Foto: Thinkstock
1/4
16.04.2019.
u 07:00

Pokušajte se kretati koliko god možete. To će vas učiniti učinkovitijim i moći ćete se bolje koncentrirati. Prošećite nakon svakog sata sjedenja i ustanite svaki put kada vam zazvoni mobitel i pričate s nekim.

Sjedilački način života itekako je opasan po zdravlje, pokazuju to brojne studije. Osim sjedenja u uredu, mnogi nakon posla sjede u autu i kasnije pred TV-om.

Vjerojatno već osjećate bolove u leđima i vratima, a dugotrajno sjedenje može uzrokovati razne zdravstvene probleme. Ovo biste trebali znati ako imate posao u uredu i sjedite satima...

Bolovi u vratu

Gledanje u zaslon laptopa tijekom dana može uzrokovati jake bolove u vratu i kralježnici. To se događa zato što je potrebno više mišića da drži vrat pod kutom od 30 stupnjeva nego kada gledate ravno. Trebali  biste postaviti zaslon tako da je sredina zaslona u razini s bradom. Na taj način nećete morati savijati vrat za rad na laptopu.

Nedostatak koncentracije

Višesatno sjedenje tijekom dana ograničava protok krvi, što rezultira manjim dotokom kisika u mozak. To  može biti uzrok ako se teško koncentrirate. Pokušajte se kretati koliko god možete. To će vas učiniti učinkovitijim i moći ćete se bolje koncentrirati. Prošećite nakon svakog sata sjedenja i ustanite svaki put kada vam zazvoni mobitel i pričate s nekim. 

Depresija

Prema studiji objavljenoj u časopisu American Journal of Preventative Medicine, žene srednjih godina koje sjede dulje od sedam sati dnevno, imaju veći rizik od depresije u usporedbi s onima koji sjede četiri ili manje. Uključite 30 minuta šetnje svaki dan u svoju rutinu jer ljudi koji neko vrijeme provode u prirodi i na zraku privlače manje negativnih misli. 

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije