Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavan trik

Bolovao od migrene 50 godina i sad je izliječen, a sve što je učinio je ovo

Glavobolja
Foto: Thinkstock
20.01.2016.
u 09:20

– Osjećam se kao druga osoba. Lijepo je doći kući i ne brinuti o uzimanju lijekova – ispričao je 79-godišnji Colin Seaman

Umirovljenik koji je 50 godina patio od migrene tvrdi da se čudesno izliječio i to jednim neočekivanim postupkom.

Britanac Colin Seaman (79) tijekom života isprobao je sve kako bi pokušao izliječiti migrenu. Ovaj otac dvoje djece priznao je da bi, da nije bilo jakih tableta protiv bolova, čak počinio samoubojstvo.

Seaman je tako jednog dana od prijatelja čuo da neki ljudi glavobolje liječe piercingom pa se i on odlučio okušati u tome. Kada je probušio ušnu hrskavicu, tvrdi, glavobolje su doista prestale.

Seaman kaže da mu je nakon probušenog uha migrena prestala i mir od glavobolje traje već mjesec dana.

Osjećam se kao druga osoba. Lijepo je doći kući i ne brinuti se o uzimanju lijekova. Ne znam jesam li sada potpuno izliječen, ali živim u nadi. Ako se počnu vraćati, stavit ću naušnicu i na drugo uho – ispričao je Seaman, piše Mirror.

'Kamo god smo išli, sa sobom smo uzimali tablete'

Seaman je u svojoj borbi protiv migrena iskušao mnoge načine liječenja, među kojima su bile i injekcije na području oko očiju. No, migrene su se samo pogoršavale i Seaman bi bio u bolovima na dnevnoj bazi. – Glavobolje su bile užasne, pojavljivale bi mi se boje pred očima i bol bi bila zasljepljujuća. Supruga me jednom pronašla s kvačicama za rublje na licu, bio bih učinio bilo što samo da bol prestane – rekao je Seaman i dodao da je bio izgubio nadu i pomirio se da će migrena biti dio njegovog života.

Dodao je kako je njegovoj unuci smiješno što joj djed ima probušeno uho, a supruzi je drago što su se i on, ali i ona riješili patnje.

– Bilo je užasno i ja nisam mogla učiniti ništa da mu pomognem s tom boli. Gdje god smo išli sa sobom smo uzimali tablete, a sada za to više ne moramo brinuti – rekla je 65-godišnja Sandra.

Oni koji podupiru ovu metodu protiv migrene kažu da ona djeluje poput akupunkture, dok liječnici tvrde da nema dokaza da ta metoda uklanja glavobolje.

>> Mučite se s glavoboljama? Ne tucite glavom po zidu, ovo će vam pomoći

>> Evo kako prepoznati znakove moždanog udara i kako ih spriječiti

Komentara 16

KR
krmnazabrana
10:23 20.01.2016.

Šta je sa onima koji imaju naušnice odavna, a ipak imaju migrenu?

DI
Dijaspora
11:34 20.01.2016.

Godinama sam imao problem sa migrenom.Nikakav lijek nije pomogao. Kad sam se počeo aktivno baviti sportom,onako da se oznojiš ,da ti duša izađe na nos od tada nemam problema sa migrenom.Možda kod drugog neće pomoći. Kod mene je pomoglo.

VA
vabriga
09:51 20.01.2016.

Reklama za piercing radnju? Navali narode na bušenje uha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije