Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadobile modrice

Bolničko osoblje podijelilo fotografije svojih natečenih lica: 'Molimo vas, ostanite doma'

Twitter
23.03.2020.
u 11:28

Bolničko osoblje je to koje je ovih dana u najvećim mukama u borbi protiv koronavirusa, a ponovno su pozvali da se slušaju stručnjaci i ostane doma

Medicinska sestra Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog Kraljevstva podijelila je fotografiju svog lica, koje je oteklo i ozlijeđeno od cijelog dana nošenja zaštitnih maski kako bi se mogla brinuti o pacijentima zaraženim od koronavirusa te je potaknula i ostalo bolničko osoblje da pokažu kako im izgleda lice nakon nošenja bolničkih maski, prenosi Daily Mail.

Natalie Silvey prva je podijelila svoju fotografiju, a velikidio bolničkog osoblja ima otekline i masnice na licu, zbog zaštitnih maski te kažu kako ih je njihov posao, to jest to što su prva linija obrane, ostavio slomljenima i shrvanima. Silvey je rekla kako je njezina fotografija nastala kako bi potaknula ljude da ostanu doma u samoizolaciji kako bi se smanjilo širenje bolesti.

Foto: Twitter
Na svojoj fotografiji napisala je: “Ovo je lice osobe koja je upravo provela devet sati noseći zaštitno odjelo te premještajući pacijente zaražene koronavirusom po cijelom Londonu. Osjećam se slomljeno, a ovo je tek početak. Stvarno molim sve ljude da poštuju socijalnu distancu i samoizolaciju. Ove crveno-ljubičasti tragovi na licu su od moje maske i puno su dublje, nego što mislite. Danas sam vidjela što COVID-19 radi i samo želim da nas ljudi slušaju. Ja ovo radim volonterski, kao i većina bolničkog osoblja. Ovo je stvarno izmamilo najbolje iz nas, stoga neka ovo izmami najbolje iz vas i počnite nas slušati.

Foto: Twitter

Njezinu poruku brzo je podržalo i ostalo bolničko osoblje Nacionalne zdravstvene službe te su podijelili svoje fotografije ozljeda i modrica. Zdravstveni djelatnici pravi heroji ovih dana i ove situacije, stoga je izuzetno važno olakšati im posao te slušati sve mjere opreza, kako stručnjaka, tako vlade i stožera.

Foto: Twitter

Pogledajte kako možete pomoći osobama u samoizolaciji, ako se brinete za njihovo mentalno zdravlje:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije