Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti

Bojanje se sve više koristi kao način opuštanja, a utječe i na mentalno zdravlje

05.08.2019.
u 08:58

Bojanke za ljude odrasle dobi već su neko vrijeme popularne, a mogu se kupiti na svakom koraku. Opuštaju i dobre su za psihu

Istraživanje iz 2017. godine provedeno na Novom Zelandu je pokazalo kako crtanje unutar linija smanjuje stres, depresiju i anksioznost. Samo 10 minuta dnevno potrebno je da se smanji stres, a također se poboljšava i kreativnost osobe, piše Metro. 

Foto: Shutterstock

"Mislim da su bojanke stvarno dobre kada se želite opustiti i ne razmišljati o ničemu. Samo se trebate fokusirati na ono što se nalazi ispred vas i na bojanje unutar linija. Definitivno je meditativno. Čak i ako kasnije samo potrgam stranice, to je dobar podsjetnik da je sve prolazno", rekla je Olivia koja pati od anksioznosti. Dodala je kako kada kasnije gleda u bojanku točno zna u kojem je stanju bila u kojem trenutku, s obzirom na način bojanja.

Za Oliviju i ljude slične njoj bojanka nije samo popularan trend ili dječja zanimacija. Ova aktivnost bitno utječe na njihovo mentalno stanje i pomaže im u smirivanju. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije