Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlično rješenje

Boja za kosu se s kože uklanja uljem, ali i još jednim manje poznatim sastojkom

shutterstock
26.08.2020.
u 12:45

Boja za kosu može ostaviti tragove na koži, ali postoji lak način za njihovo čišćenje.

Bez obzira na to bojite li kosu kod kuće ili u frizerskom salonu, boja za kosu može završiti na vašoj koži, bilo da je to čelo, uši, vrat ili negdje drugdje.

- Pigment u boji za kosu dizajniran je tako da prodire kroz vanjsku kutikulu kose i ostane tamo, unoseći trajnu boju u dlaku - objašnjava Joshua Zeichner, dr. med. i direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja na bolničkom odjelu Mount Sinai dermatologije.

- Ako je izložena koži, može prodrijeti i kroz njezin vanjski sloj, uzrokujući polutrajni ton. Ostatak boje na vašoj koži većinom smeta samo estetski, ali u rijetkim slučajevima može uzrokovati ozbiljnu iritaciju kože ili alergije - objašnjava Zeichner te dodaje da iako su svi tipovi kože podjednako izloženi riziku bojenja, ako koristite kreme s kiselinama, koža može biti sklonija iritaciji od boje jer će lakše prodrijeti u nju. Srećom, postoji jednostavan način za uklanjanje ostataka boje s kože, prenosi Goodhousekeeping. 

Preporučuje se jednostavno sredstvo za čišćenje bez sapuna i vodu. Bilo koja vrsta ulja, poput kokosovog, dječjeg ulja ili arganovog ulja, može se koristiti i kao sredstvo za uklanjanje boje za kosu. Neki beauty brendovi nude i proizvode posebno izrađene za uklanjanje mrlja od boje kose s vaše kože. Nježni su za kožu, ali izuzetno su učinkoviti za uklanjanje mrlja na licu, vratu i rukama. Ako boju s kože pokušavate ukloniti pilingom, trebate biti oprezni jer su iritacije izvjesnije nego kada to činite s uljem.

Ako ništa je djeuje, možete pokušati s medicinskim alkoholom. - Nanesite ga na vatu ili upotrijebite štapić za uši i lagano ga trljajte o zahvaćeno područje - savjetuje Zeichner. Ako nemate medicinski alkohol, možete upotrijebiti vodikov peroksid. Poznato je uklanjanje svih vrsta mrlja, ali sigurno je koristiti i na koži u niskim koncentracijama (3% ili nižim).

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije