Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGAT PROGRAM

Blagdanska čarolija u Dubrovniku i doček Nove godine na Stradunu

Blagdanska čarolija u Dubrovniku i doček Nove godine na Stradunu
Foto: Dubravko Lenert
1/3
28.11.2017.
u 07:00

Paljenjem prve adventske svijeće ispred Dubrovačke katedrale i paljenjem dekorativne blagdanske rasvjete uz Dubrovačku kolendu, čime će zasjati oko 900 svjetlosnih elemenata, započet će bogat program festivala u subotu, 2. prosinca.

Četvrtu godinu za redom održava se Dubrovački zimski festival koji u vrijeme Adventa i u susret dočeku Nove godine, na više lokacija u staroj gradskoj jezgri i drugim dijelovima grada, u prosincu donosi raznovrsne kulturne, zabavne, dječje i gastronomske programe.

Paljenjem prve adventske svijeće ispred Dubrovačke katedrale i paljenjem dekorativne blagdanske rasvjete uz Dubrovačku kolendu, čime će zasjati oko 900 svjetlosnih elemenata, započet će bogat program festivala u subotu, 2. prosinca. Isti dan, ispred crkve sv. Vlaha u večernjim satima nastupit će Gibonni. Središte festivalskih koncertnih zbivanja je najljepša svjetska pozornica – Stradun, gdje će svaki vikend nastupati najveće zvijezde hrvatske estrade – osim Gibonnija, to su Jacques Houdek, Massimo, Pavel i Marko Tolja Septet, a u susret novogodišnjem dočeku, 30. prosinca i The Frajle. Za sam doček vrhunski glazbeno-scenski spektakl na Stradunu priredit će regionalna zvijezda Dino Merlin, uz Pravila igre i Songkillerse te atraktivni vatromet. Tradicionalno, na prvi dan nove godine, na Stradunu će se, točno u podne, uz Dubrovački simfonijski orkestar zaplesati valcer.

Foto: Dubravko Lenert

Jedinstveni ugođaj u Gradu donosi kolendavanje kao tradicionalni dubrovački običaj pjevanja kolendi dubrovačkim ulicama i trgovima. Osim toga, klapska pjesma uveseljavat će Dubrovčane i posjetitelje vikendima, u điru od Brsalja, preko Straduna i Prijekoga, do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama. Subotnja jutra bit će u znaku nastupa Folklornog ansambla Linđo uz besplatan turistički razgled grada u organizaciji TZ grada Dubrovnika, koja će prirediti i humanitarni „Torta party“ na Stradunu 9. prosinca i izložiti više od pedeset različitih torti koje će se moći kušati. Na radost najmlađih, popularni zlatni medo sa Straduna, ove će godine dobiti svoj park u Pilama, a postat će prava festivalska maskota i sudjelovati u dječjim programima, koji uključuju druženja s mrazicama, vilenjacima i likovima iz bajki, igre po starinski, pričanja bajki, crtanja Djedu i drugo. Djeci je posvećen i program u Uvali Lapad, gdje je smješteno klizalište i blagdanski vlakić.

Foto: Dubravko Lenert

Dubrovačke kulturne ustanove također su pripremile brojne prigodne sadržaje za sve uzraste pa će tako Umjetnička galerija Dubrovnik 14. prosinca otvoriti veliku međunarodnu izložbu jednog od najuglednijih suvremenih fotografa Ahmeta Ertuga na kojoj će biti predstavljene fotografije interijera ikoničkih građevina poput milanske Scale i pariške Opere, ali i Dubrovnika. U Kazalištu Marina Držića 15. prosinca održat će se prva moderna dramska praizvedba Držićeva djela „Pjerin“ koja je sačuvana samo u fragmentima. Režiju potpisuje Ozren Prohić.

Više o blagdanskom programu u Dubrovniku saznajte na stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika www.tzdubrovnik.hr ili festivala www.dubrovackizimskifestival.com.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije