Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oralno zdravlje

Bijele mrlje znak propadanja zubi

zubi
Foto: Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL
05.01.2016.
u 13:20

A budući da je diskoloracije na nekim mjestima, recimo između zuba, gotovo nemoguće primijetiti, najbolje je stomatologa posjećivati redovito.

Bijele mrlje na zubima mogu biti rani znak njihova propadanja, objavili su njemački stručnjaci. 

Bijela ili mutna mrlja na površini zuba mogla bi biti lezija ispod koje se počinje stvarati šupljina, rekao je Dirk Kropp, voditelj proDentea, informacijskog programa koji financira pet njemačkih udruga dentalne skrbi.

To je znak da dio cakline nagriza (dekalcificira) kiselina iz zubnog plaka koja nastaje hranjenjem bakterija određenim vrstama šećera na zubima.

Te bijele mrlje s vremenom mogu poprimiti smeđu boju, što znači da je propadanje zuba uznapredovalo

"Ti se znaci ne smiju ignorirati", rekao je Kropp, koji u tom slučaju savjetuje žuran odlazak stomatologu. 

A pošto je diskoloracije na nekim mjestima, recimo između zuba, gotovo nemoguće primijetiti, najbolje je stomatologa posjećivati redovito. 

>> Zabrinjavajuće stanje zuba i odraslih i djece

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije