Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo otići na izlet

Bijele i sive čaplje, crne rode... sve to čeka goste na Bosutu

Nijemci
Foto: Turistički ured Nijemci
1/3
05.05.2021.
u 16:15

Ugodna vožnja brodom traje oko sat vremena, a na plovilu se nudi i osvježenje i dalekozori kako bi gosti bolje vidjeli ptice i gnijezda.

Odlučite li se za posjet Nijemcima, obvezna destinacija za posjet je Centar za promatranje ptica. Radi se o jedinstvenom centru u kojem ploveći brodom “Sveta Katarina” imate priliku razgledati brojna staništa ptica. Plovilom upravlja Martin Božanović koji turistima spremno govori gdje se koje gnijezdo nalazi, koje se sve ptice tu mogu vidjeti i slično. Ugodna vožnja traje oko sat vremena, a na plovilu se možete i osvježiti. Tu su i dalekozori kako biste bolje vidjeli ptice i njihova gnijezda. Dok plovite, blago vas rashlađuje vjetar i uživate u krajoliku, a s broda razgledate i ušće Spačve u Bosut.

– U Centru za promatranje ptica obitava stotinjak vrsta ptica. To je zaista veliko bogatstvo tako da smo imali posjetitelje iz cijele Hrvatske i inozemstva. Svi znaju koliko je teško u prirodi vidjeti neke vrste ptica – kaže Božanović.

Uz brojne uobičajene vrste tu su i bijele i sive čaplje, crne rode, razne patke, gakovi, orlovi štekavci… Često se mogu uz rijeku vidjeti i neke druge životinje koje dođu piti vodu. Pogodno je i što, ovisno o želji turista, brod može pristati na više lokacija na Bosutu i Spačvi pa se svi putnici mogu odmoriti i prošetati.

Foto: Turistički ured Nijemci

Nezaobilazno odmorište je izletište Sopotac gdje turisti imaju priliku dodatno se opustiti. Sopotac ima sanitarni čvor, a postavljene su i sojenice, dječje igralište, sprave za vježbanje, promatračnica na koju se možete popeti i s visine razgledati okolinu. Osiguran je i roštilj na otvorenome tako da u tome izletištu možete i jesti te se do njega može doći i kopnom. Sopotac je iz dana u dan sve posjećenije odredište, a kako se dobar glas daleko čuje, ondje vrlo često dolaze i gosti iz okolnih gradova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije