Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje i akcija

Benetton želi bolji svijet za žene i to plaća 2 milijuna eura

02.11.2015.
u 11:44

Nesreća u Bangladešu u kojoj je poginulo više od 1200 radnika potaknula je Benettonovu akciju

Svake dvije minute jedna žena umre na porođaju, gotovo 250 milijuna žena prisiljeno je stupiti u brak prije 15. godine života, dok polovina njih radi poslove za koje nisu dovoljno plaćene ili poslove lišene svakog dostojanstva. Ovo su samo neki od podataka UN-a koji zvone na uzbunu i koji su ovu svjetsku organizaciju potakli da usvoji program održivog razvoja, koji bi do 2030. trebao pomoći ženama širom svijeta. Prvi partner u tom velikom poslu bit će talijanski modni div Benetton, koji je pokrenuo projekt “Women Empowerment Program”.

– Kompanija će u sljedeće tri godine investirati dva milijuna eura za pomoć ženama zaposlenim u tekstilnoj industriji u nerazvijenim područjima azijskog kontinenta, kažu u kompaniji, te objašnjavaju kako je njihovu odluku potaknula i tragedije u Bangladešu, 2013., kada je više od 1200 radnika izgubilo život u urušenoj zgradi tvornice, u kojoj se, među ostalim, šila i odjeća marke Benetton.

Poznato je da je Benetton i prije svojim reklamnim kampanjama izazivao burne reakcije publike, ali ovo je prvi put da uz novu kampanju „A Collection of US“, kojom slavi 50 godina postojanja marke Benetton, pokreće snažnu društvenu akciju i to onu koja u prvi plan stavlja slabiji pol.

– Kampanja „A Collection of Us“ prepričava povijest Benettona i pola stoljeća našeg postojanja, kroz prizmu pet žena različitih generacija. One predstavljaju naših pet desetljeća, ali i šalju snažnu poruku za emancipaciju žena – naglasio je John Mollanger, jedan od članova uprave tvrtke, ističući kako je jedan od glavnih ciljeva ove kampanje i akcije -– bolji svijet, i to prije svega za žene.

Kampanje i humanitarni projekt predstavljeni su u upravi Benettona, kada su prisutni mogli posjetiti i arhiv i muzej ovog brenda.

U njemu su, uz odjeću, izloženi i automobili formule 1 koje sponzorira Benetton i koji su ušli u povijest ovog sporta, osvojiviši, između ostalog, i dvije titule prvaka svijeta s Michaelom Schumacherom za volanom.

>> Osmero poginulih u požaru tvornice u Bangladešu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije