Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mjesta panici

Bebama u trbuhu ne smeta vrućina jer ih štiti mamina "klima"

Trudnica
27.07.2010.
u 15:56

Trudnice loše podnose vrućine pa su mnoge zabrinute da sunce šteti i plodu, no bebe su zaštićene plodnom vodom.

Većina trudnica teško podnosi vrućine, a mnoge su zabrinute da visoke temperature mogu štetiti i bebi. Međutim, liječnici smiruju paniku budućih majki jer temperatura plodne vode ne raste pod utjecajem sunca. Naše tijelo, osim u ekstremnim situacijama, ima odličan mehanizam za održavanje vlastite temperature stalnom. Budući da se majčino tijelo o svemu brine, temperatura djetetove plodne vode ne mijenja se, a dijete bez problema podnosi ljetne vrućine – prenosi portal Roditelji.hr. Ipak, ne treba inzistirati na predugom boravku na suncu s trbuščićem, posebice u sredini dana.

Ne samo da temperatura može negativno utjecati na krvotok nego i osjetljiva nježna koža ispupčenog trbuha može lako izgorjeti te zbog toga vrlo neugodno svrbjeti i peći. Za jakog sunca radije pokrijte trbuh i držite se hlada.

Ako ste od onih sretnica kojima vrućina u trudnoći ne šteti, pokušajte što više vremena provoditi na otvorenom, i ujutro i navečer, i to aktivno. Najbolje ćete se osjećati nakon lagane šetnje, a ako imate mogućnosti, plivajte u svakoj prilici, posebno u morskoj vodi koja iz organizma izvlači višak nakupljene tekućine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije