Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavlja se

Beba se rodila bez kože: Liječnici kažu da im je ta pojava pravi misterij

PRISCILLA MALDONADO/GOFUNDME
13.05.2021.
u 10:31

Imao je kožu na glavi, licu i dijelovima ruku i nogu. Oči su mu bile zatvorene, nije mogao samostalno disati i zbog teških bolova je primao lijekove.

Ja'bari Gray rodio se 1. siječnja i pravo je čudo da je preživio. Sve do 37. tjedna pretrage su pokazivale da je zdrava beba, ali onda su liječnici primijetili da ne dobiva na težini i da mu padaju otkucaju srca, pa su izveli hitni carski rez. Maleni Ja'bari nije plakao kada se rodio što je potpuno šokiralo roditelje koji već imaju dvoje djece. 

Ovaj hrabri dječak težio je samo 1,36 kilograma, a osim toga ono što je najviše zabrinjavalo liječnike bila je činjenica da se Ja'bari rodio bez velikog dijela kože. 

Imao je kožu na glavi, licu i dijelovima ruku i nogu. Oči su mu bile zatvorene, nije mogao samostalno disati i zbog teških bolova je primao lijekove, a liječnici su mislili da neće to sve izdržati.

Foto: PRISCILLA MALDONADO/GOFUNDME

Zašto svatko drugačije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci:

Njegova majka Priscila rekla je za medije da mu je cijelo tijelo bilo crveno i da su mu vene bile jako vidljive. 

Ipak, nakon sedam mjeseci intenzivne njege došao je do 6,35 kilograma i stanje mu se poboljšalo - sve zahvaljujući postepenom presađivanju kože u dječjoj bolnici u Houstonu. Liječnici su uzgojili kožu u laboratoriju, iz stanica uzetih sa stražnjeg dijela uha. Polako mu smanjuju dozu analgetika i nadaju se da će u kolovozu moći ići kući. 

Iako se njegovo stanje popravlja, liječnicima je rođenje bez kože i dalje veliki misterij. Razne pretrage pokazale su da se ne radi o genetskim predispozicijama, a putem stranice GoFundMe prikuplja se novac za daljnja istraživanja, prenosi Health.

Cijepljeno 470 diplomata, idućeg tjedna cijepi se još 100: 'Očekujemo isto i za Hrvate u svijetu'

1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije